
Füstölt lazac négy mártással
Ha valami egzotikusra vágyik… Ha valami elkápráztatóra vágyik… Ha valami frenetikus ízhatásra vágyik… Ne keressen tovább! Megérkezett.
Elkészítés
Balzsamecetes gyömbérmártás:
Körülbelül fél liter balzsamecetet nagyjából harmadára redukáljuk, vagyis főzzük, amíg kb. 1,5 dl nem marad belőle. A meghámozott gyömbért apróra vágjuk és fokhagymaprésen átnyomjuk. Ehhez adjuk a nagyon apróra vágott umeboshi sós szilvát.
Dijoni mustáros mézmártás:
Az akácmézhez hozzáadjuk a dijoni mustárt, sózzuk, majd hozzátesszük az apróra vágott friss kaprot és jól elkeverjük.
Wasabi (japán vízitorma) mártás:
Az ecetes gyömbért lecsöpögtetjük és apróra vágjuk. Hozzáadjuk a wasabit, a creme fraiche-t (vagy mascarponet), egy kevés zöld citrom levet és összekeverjük.
Ribizlilekváros tormamártás:
A lekvárhoz hozzáadjuk az ecetes tormát, az angol mustárt, a creme fraiche-t (vagy mascarponet) és egy kevés zöld citrom levet, sózzuk és alaposan összekeverjük.
Tálalás
A halat elrendezzük a tányérokon, és minden mártásból öntünk köré egy keveset, a többit pedig kis tálkákban szervírozzuk. Díszíthetjük citrommal, zöldcitrommal és friss kaporral.