
Vaníliafagylalt flambírozott gyümölccsel
A címből is kitetszik, hogy nem egy bonyolult recept következik. Inkább egy fajta ötletelés: hogyan varázsoljunk különlegest az egyszerűből, pár apró trükk segítéségével.
Elkészítés ideje:
1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Elkészítés
A gyümölcsöket megtisztítjuk, ha szükséges, a magokat eltávolítjuk, és a gyümölcshúst szeleteljük vagy kockázzuk.
A tálalás előtt egy szép, szervírozásra alkalmas edényben a lekvárt és a fahéjat felforraljuk a gyümölcsökkel. A kakaó italport összekeverjük a tejszínnel, és habbá verjük.
Tálalás
A fagylaltot és a tejszínhabot desszertes tányérokra rendezzük.
A Grand Marnier-t a lekvárral kevert gyümölcsökre öntjük, azonnal asztalra tesszük, és meggyújtjuk. Amikor az alkohol elégett, összekeverjük.
A meleg gyümölcsös raguból is adunk a tányérokra; citromfűvel díszítjük.
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
50 dkg vaníliafagylalt
40 dkg friss gyümölcs
10 dkg narancslekvár
vagy ribizli, áfonya, sárgabarack
0.5 kk őrölt fahéj
ízlés szerint kb.
0.7 dl Grand Marnier
2.5 dl habtejszín
2 ek kakaó italpor (jó minőségű)
díszítéshez citromfű