
Szilvalekvárral terített kukoricamálé (Sanyi kedvence)
Zalai származású médiaszemélyiségünk specialitását készítheti el ezen recept alapján. Meglepően egyszerű, meglepően kevés cukortartalommal. Egyáltalán nem meglepően, hanem természetesen finom!
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük légkeverésen 160 °C-ra, alsó-felső sütésnél 180°C-ra.
A kukoricalisztet mély tálba tesszük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sót, a kefirt és a tejfölt. Jól összekeverjük. (Közepes sűrűségűnek kell lennie. Ha még sűrű, akkor kefirt adunk hozzá. Tejet csak akkor, ha nincs már kefir vagy tejföl!).
Jól kivajazott tepsibe tesszük. (A tepsi oldalát is meg kell vajazni, mert a sütés alkalmával a tészta „följön”).
Szilvalekvárt teszünk sűrűn a tetejére.
Körülbelül 45 perc alatt (160 fok/légkeveréses) megsütjük. (A tészta akkor jó, ha a beleszúrt villánkra már nem tapad rá a massza)
Tálalás
A tetejét porcukorral meghintve, kockákra vágva tálaljuk.