Hirdetés
Sajttorta cseresznyedzsem tetővel

Sajttorta cseresznyedzsem tetővel

"Gizi", egyik lelkes "amatőr mesterünk" eme receptelnevezése teljesen elbűvölte rendezőnket a mély és a magas magánhangzók remek váltásával. Egészen addig foglalkozott ezzel, amíg el nem készült a torta: onnantól már az ízlelőbimbók folytatták az ujjongást!

Bezárás
Elkészítés ideje: 60 perc
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 2
Húsmentes étel

Elkészítés

A kétféle kekszet finomra összeaprítjuk. A margarint felolvasztjuk, majd az aprított kekszhez öntjük és jól összedolgozzuk. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a kekszes masszát, és tenyérrel jól ellapogatjuk. Hűtőbe tesszük pihentetni. Közben el lehet készíteni a a csersznyetetőt és a krémet.

A cseresznyét apróbb darabokra aprítjuk, majd egy serpenyőbe tesszük. Egy pici vizet (v. befőttlevet) öntünk alá, majd ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vaníliás cukrot, cherry brandy aromát és reszelt narancshéjat adunk hozzá. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. Ezalatt nekiláthatunk a krémnek.

A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével habosra keverjük. A Hulalát kemény habbá verjük, majd óvatosan az előzőleg jól kikevert krémhez keverjük. A hűtőből kivesszük a tortaalapot, majd a formából kivéve lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszahelyezzük a formába. A tetejére kanalazzuk a habos krémet, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a hab (kb. 1 óra elég).

Befejezzük a cseresznyedzsemet is: a keményítőt egy pici vízzel simára keverjük, majd állandó keverés mellett a cseresznyéhez öntjük. Kevergetve addig főzzük még besűrűsödik, majd a tűzről levéve teljesen kihűtjük.

 

Tálalás

Tálalás előtt a teljesen kihűlt dzsemet a torta tetejére kanalazzuk. Tálalás előtt vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Tésztához

15 dkg Győri Édes vaníliás keksz
15 dkg Győri Édes kakaós keksz
10 dkg margarin

Habos krémhez

25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliáscukor
1 db citrom leve
2 dl habtejszín
(Hulala)

Cseresznyedzsemhez

50 dkg magozott cseresznye
(befőtt v. fagyasztott)
cukor
vaníliáscukor
cherry brandy aroma
reszelt narancshéj
kis víz
v. befőttlé
1 ek étkezési keményítő

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés