
Retro tejbegríz
Nem nőtt fel gyermek a tejbegríz megkóstolása nélkül, sokaknak felnőtt korukban is kedvencük marad. S hogyan lehet a kakaószóráson kívül pikánsabbá tenni? OZ néhány ötletet vonultat fel egy receptben.
Elkészítés ideje:
20 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Elkészítés
A diót durvára vágjuk, szárazon megpirítjuk, majd félretesszük a tálaláshoz. Amíg a dió pirul, a lekvárt megmelegítjük. A tejet a vaníliás cukorral, a cukorral, az amarettoval (vagy az aromával), sóval. A grízt folytonos keverés mellett belecsurgatjuk/beleszitáljuk. Közben reszelt citromhéjjal ízesítjük. Puhára főzzük és a tálaló tálakba kiporciózzuk. A gríz közepén egy kanállal kialakítunk egy mélyedést, ahova a felmelegített meggylekvárt öntjük.
Tálalás
A kitálalt tejbegrízt megszórjuk a pirított dióval és egy kis reszelt csokoládéval.
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
0.5 l tej
búzadara
(amennyit felvesz)
2 ek dió durvára vágva
2 csomag vaníliáscukor
ízlés szerint cukor
kevés reszelt citromhéj
0.5 dl Amaretto (mandulalikőr)
vagy pár csepp mandulaaroma
4 ek meggylekvár (darabos)
0.5 tábla étcsokoládé
kis só