
Rebarbara tésztabatyuban
ÚJ!!! Különlegességet ajánlunk ezzel a desszerttel, amit egy részről a viszonylag ritka és ritkán hasznosított rebarbara nyújt, más részről pedig a kissé meglepő pikantériája. Az eredmény garantáltan lehengerlő!
Elkészítés
A rebarbara és a mártás elkészítése:
A rebarbarát megpucoljuk és felszeleteljük. Egy lábosba tesszük, felöntjük 3 dl vörös borral, fűszerezzük a csillagánizzsal, ízesítjük a 3 zacskó vaníliás cukorral, 3 evőkanál akácmézzel, és sózzuk. Tíz percig intenzíven forraljuk, majd leszűrjük. A csillagánizsokat visszatesszük a lébe. Ebbe a lébe teszünk bele egy kimagozott, és forró vízzel kimosott chilit. Ezt a mártást a felére beforraljuk. A leszűrt rebarbarát kinyomkodjuk, hozzáadunk egy késhegynyi fahéjat, egy evőkanál Grand Marniert és egy zacskó vaníliás cukrot.
Az avokádómártás elkészítése:
Az avokádót kimagozzuk, és a héjából kikanalazzuk. Mixerbe tesszük, hozzáöntjük a tejszínt, pürésítjük, majd hozzáadjuk a zöldcitromok levét, a vaníliás cukrot és a sót. Teljesen pürésítjük.
A burek sütése:
4 db burek (vagy filo, vagy yufka) tésztát egymásra teszünk, és a rebarbarából egy evőkanálnyit adagolunk a tészta közepére. A tészta sarkait minden oldalról a töltelékre hajtjuk úgy, hogy csinos kis batyut kapjunk, majd 180 fokosra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük körülbelül 10 perc alatt (sütőtől függően az idő kissé módosulhat). A 32 tésztalapból összesen 8, tehát személyenként 2 batyut tudunk csinálni.
Tálalás
Az avokádókrémet elosztjuk a tányérokon, ráhelyezzük a közben kihűlt rebarbarás batyukat és körbelocsoljuk a mártással. Porcukorral meghintjük.