Hirdetés
Panna cotta Cointreauval és zöld narancsmártással

Panna cotta Cointreauval és zöld narancsmártással

Ez az étel nagyon színes. Ez a recept nagyon egyszerű. Ennek elkészítése nagyon vicces is tud lenni - ha valaki úgy filéz hozzá narancsot, ahogyan azt Sanyi tette (és ahogy az látható, külön). A finomság elfogyasztásához jó étvágyat, a kisfilmhez jó szórakozást kívánunk!!!

Elkészítés ideje: 30 perc + 24 óra (hűtés) + 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

Előző nap összeállítjuk a panna cottát. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk. A zselatint vízbe áztatjuk, a tejszínt a vaníliás cukorral, az ízlés szerinti cukorral és a narancshéjjal felforraljuk, és 10 percig lassan forrni hagyjuk. Beleöntjük a kinyomkodott zselatint, jól elkeverjük, és egy szűrőn keresztül az őzgerincformába öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük, ha a teteje kicsit dermed, a folpackot ráhajtjuk, és 24 órán át hűtjük.

Másnap elkészítjük a narancsmártást: a narancsokat kifacsarjuk, és a levet forralással kb. 1,5 dl-re redukáljuk. A likőrben jól elkeverjük a keményítőt, és a forró narancsléhez adjuk. Jól összekeverjük, kihűtjük.

Elővesszük a hűtőből az őzgerincformát, a fóliát felhajtjuk, vágódeszkát helyezünk a panna cotta tetejére, és megfordítjuk. Levesszük róla a formát, lehúzzuk a fóliát, és egy éles késsel felszeleteljük.

Tálalás

A tálaláshoz félretett narancsokat megpucoljuk, gerezdekre bontjuk, a gerezdeket megszabadítjuk a hártyáktól. A panna cotta-szeleteket desszertes tányérokra rendezzük, körbeöntjük a mártással, és a narancsfilékkel díszítjük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Panna cottához

1 dl Cointreau
4 dl habtejszín
6 db zselatinlap
1 tk reszelt narancshéj
6 csomag vaníliáscukor
cukor ízlés szerint

Zöld narancsmártáshoz

5 db narancs
0.5 dl Blue Curacao
1 kk étkezési keményítő
cukor ízlés szerint

Tálaláshoz

2 db narancs

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés