Hirdetés
Mákos bejgli

Mákos bejgli

Legalább annyian vannak mákpártiak, mint diószeretők a bejglirajongók táborában, ne hagyjuk őket sem elszontyolodni…

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 35 perc + pihentetés
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit (30x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

 

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk. A tésztából négy cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük.

A töltelékhez a tejet felforraljuk a cukorral, a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a mákot. A mákos tölteléket fahéjjal ízesítjük, és belekeverjük a megmosott mazsolát. A tölteléket hagyjuk kihűlni.

A pihentetett tésztát kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket úgy, hogy a két szélére ne kerüljön. A tészta szélét behajtjuk, majd feltekerjük. A tészta nyújtásánál a deszkát és a tésztát ne lisztezzük!

A bejgliket egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük, megkenjük tojássárgájával, majd hűvös helyen kb. egy órát száradni hagyjuk. Ezután tojásfehérjével kenjük meg a tésztákat és újabb egy órát hagyjuk száradni. A bejgliket több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz ki tudjon jönni, így nem reped ki a tészta.

 

Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)

Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)

Gáz: 3 fokozat (előmelegítve)

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Tálalás

A kihűlt bejglit szeleteljük és tányérra rendezzük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Tésztához:

500 g liszt
200 g vaj vagy margarin
70 g porcukor
csipet só
1 tasak Dr Oetker Instant Élesztő
2 db tojás sárgája
150 ml tej

Töltelékhez:

500 g darált mák
200 g cukor
300 ml tej
50 g mazsola
1 tasak Dr Oetker Vanillincukor
1 db citrom héja
1 kk fahéj

Kenéshez:

1 db tojás

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés