Hirdetés
Kókusz verrines áfonyazselével (pohárkrém)

Kókusz verrines áfonyazselével (pohárkrém)

Ha ezt az édességet készíti el, akkor nemcsak egy nagyon finom és egzotikus ételt tálal majd, hanem igen divatosat is! A "verrine", azaz pohárkrém az új évtized gasztronómiájában egyre komolyabb szerepet követel magának.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra + 24 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A tejszínt felforraljuk, majd kb. 15 percig lassú tűzön főzzük a kókuszreszelékkel.

Fél órán át hűlni hagyjuk, majd leszűrjük, a kókuszt kinyomkodjuk. Ha az így nyert kókuszos tejszín kevesebb, mint 500 ml, akkor kiegészítjük ennyire.

A zselatinlapokat kevés hideg vízbe áztatjuk. Felmelegítjük a rumot, elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. A tejszínt újra felforrósítjuk, feloldjuk benne a vaníliás cukrot, hozzáadjuk a rumos zselatint és ízlés szerinti cukrot. Desszertes poharakba vagy tálkákba adagoljuk, és hűtőszekrénybe tesszük 24 órára.

 A 24 óra elteltével elkészítjük az áfonyazselét. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.

Az áfonyát mixerben pürésítjük, átpasszírozzuk. Felforraljuk a likőrrel, a vaníliás cukorral és az ízlés szerinti cukorral. Belekeverjük a kinyomkodott zselatint, és langyosra hűtjük, vigyázzunk, ne hagyjuk megdermedni.

Elővesszük a hűtőből a kókuszkrémet, elosztjuk rajta a zselatinos áfonyát, és még 2 órán át hűtjük.

Tálalás

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Krémhez

6 dl habtejszín
10 dkg kókuszreszelék
6 csomag vaníliáscukor
6 zselatinlap
0.5 dl rum
cukor ízlés szerint

Áfonyazseléhez

50 dkg áfonya (lehet fagyasztott is)
3 csomag vaníliáscukor
cukor ízlés szerint
4 zselatinlap
0.2 dl Cointreau

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés