
Klasszikus csokis muffin (vicces verzió)
Gyerekek és az őket nevelgető felnőttek kedvence: egyszerű, gyors, finom és elronthatatlan. Ez a receptünk még a vidámságot is belekeverte a hozzávalókba.
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. A csokoládét apró darabokra vágjuk.
A muffintésztát elkészíthetjük robotgéppel vagy habverővel, de egy villával is könnyen tudunk dolgozni, amennyiben a vajat hagyjuk egy kicsit megpuhulni előtte. Először alaposan kikeverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat, tovább kevergetve. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és ezt is hozzákeverjük a masszához. Ezután következhet a narancslé és a lekvár, majd az apróra vágott csokoládé, végül a kakaópor (de ha valaki világosabb színű muffint szeretne, ez elhagyható).
Az így kapott masszát a muffin sütőformában szétosztjuk, és 15 percre a sütőbe tesszük.
Megjegyzés: a könnyebb tisztíthatóság végett ajánlatos vagy szilikonos sütőformával dolgozni, vagy pedig ún. „papírkapszlikkal” kibélelni a muffinformákat. Ennek a tésztának a titka a sorrendben rejlik, így érdemes a receptet e szempontból is pontosan követni.
Tálalás
A muffinokat kifordítjuk a szilokonformából, vagy pedig papírkapszlival együtt a muffinsütőből. Utána már csak tányérra kell rendezni - ha van idő és nem kapkodják el apró vagy kissé nagyob kezek...