Hirdetés
Forgácsfánk

Forgácsfánk

Farsangra, vagy egy kiadós leves után bármikor, gyerekekkel vagy gyerekeknek, a fánk örök! Ráadásul, a forgácsfánk elronthatatlan!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A lisztet, a tojások sárgáját, a sót, a porcukrot a szódabikarbónát, a vajat, 1 kanál tejfölt, a rumot,és a fehérbort sima tésztává gyúrjuk.

Kettévesszük, cipókat formálunk belőlük. Kicsit pihentetjük (15-20 perc), és késhát vastagságúra nyújtjuk.

Derelyevágóval 10-15 cm széles csíkokra vágjuk, majd 10-12 cm-es ferde négyzetekre daraboljuk.

A négyzetek közepét bevágjuk, majd az egyik sarkát áthúzzuk a nyíláson. Forró olajban kisütjük.

Nagyon gyorsan sül, ezért gyorsan fordítsuk meg. Szedjük ki. 

Tálalás

Vaníliás cukorral meghintve (lekvárral) tálaljuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

50 dkg liszt
4 db tojás sárgája
3 -
4 ek vaj
2 ek rum
3 dl száraz fehérbor
2 ek porcukor
késhegynyi szódabikarbóna
csipetnyi só
1 -
2 ek tejföl
napraforgóolaj a sütéshez

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés