Hirdetés
Csokis-mogyorós kuglóf

Csokis-mogyorós kuglóf

A vasárnap reggeli kakaó mellé kiváló. A maradék (ha marad!) pedig elcsomagolható és a napközbeni kiránduláson folyamatosan csipegethető.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 10 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

Előkészítés:

A kuglófformát (kb. 22-24 cm átmérőjű) alaposan kivajazzuk és enyhén lisztezzük. A csokoládét lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.

 

Egy keverőedényben a hozzávalókat (a mogyoró és a csokoládéreszelék kivételével) konyhai robotgéppel (habverő) jól összedolgozzuk, és legalább 1 percig a legmagasabb fokozaton verjük. Majd hozzáadjuk az őrölt mogyorót és a csokoládéreszeléket is. A tésztát a sütőformába öntjük, és egyenletesen elsimítjuk.

A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

 

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Légkeveréses:         kb. 150 °C (előmelegítve)

Gázsütő:                           2. fokozat (előmelegítve)

 

Sütési idő:                 kb.50-60 perc 

 

Sütés után a kuglófot 10 percig a formában, majd a formából kivéve, sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tálalás

A tortabevonót a tasakon szereplő útmutató szerint (5 percig forró vízbe helyezve) felolvasztjuk. A tasak végét kivágjuk, és közvetlenül a tasakból, óvatosan a kuglóf tetejére csurgatjuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Tésztához:

200 g vaj vagy margarin
(lágy)
250 g porcukor
1 tasak Dr Oetker Vanillincukor
5 db tojás
2 tk rumaroma
1 csipet fahéj
180 g mogyoró
(őrölve)
120 g liszt
1 tasak Dr Oetker Sütőpor
100 g étcsokoládé

Díszítéshez:

1 tasak Dr Oetker Tortabevonó ét prémium

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés