
Császármorzsa
Klasszikus! Vannak azok a napok, amikor különleges ételkreációkat szeretnénk az asztalra tenni. És igen, vannak olyan napok, amikor egy igazi, jó, bevált császármorzsát ennénk!!! A recept.
Elkészítés
Először a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd hozzáadagoljuk a folyékonyakat és legvégül beletesszük a mazsolát. Az összes hozzávalót addig keverjük, amíg egy, a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb egyveleget nem kapunk.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd beleöntjük az összes tésztát. Amikor egy kicsit megdermedt, akkor egy vagy két egyenes végű fakanál használatával megtörjük, ill. forgatjuk a tésztát. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg kellőképpen "szétesik" a tészta és itt-ott szépen megpirul.
Tálalás
A császármorzsát egy tányérra halmozzuk, teszünk rá vagy mellé baracklekvárt és megszórjuk porcukorral (van, aki kristálycukorral szereti).