Hirdetés
Császármorzsa

Császármorzsa

Klasszikus! Vannak azok a napok, amikor különleges ételkreációkat szeretnénk az asztalra tenni. És igen, vannak olyan napok, amikor egy igazi, jó, bevált császármorzsát ennénk!!! A recept.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

Először a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd hozzáadagoljuk a folyékonyakat és legvégül beletesszük a mazsolát. Az összes hozzávalót addig keverjük, amíg egy, a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb egyveleget nem kapunk.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd beleöntjük az összes tésztát. Amikor egy kicsit megdermedt, akkor egy vagy két egyenes végű fakanál használatával megtörjük, ill. forgatjuk a tésztát. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg kellőképpen "szétesik" a tészta és itt-ott szépen megpirul.

Tálalás

A császármorzsát egy tányérra halmozzuk, teszünk rá vagy mellé baracklekvárt és megszórjuk porcukorral (van, aki kristálycukorral szereti).

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

15 dkg liszt
15 dkg búzadara
2 db tojás
1 ek cukor
1 csokor vaníliáscukor
2 ek napraforgó olaj
2 -
3 dl tej
szódabikarbóna

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés