Hirdetés

Almás keksztorta

Almás keksztorta
Készítette:Maimoni
Elkészítés ideje: 50 perc
Elkészítés nehézsége: Könnyű
Húsmentes étel

Hozzávalók

Az alaphoz:
15 deka darált keksz
10 deka durvára darált dió, száraz serpenyőben kicsit megpirítva
5 deka vaj
kevés tej

Almához:
1 kg rétesalma
fahéj
3 tojás sárgája
3 ek cukor
1 dl tejszín

Elkészítés

Az alaphoz a hozzávalókat összekeverjük (annyi tejet öntünk hozzá, hogy jól össze tudjuk gyúrni), és egy üveg torta- (vagy inkább quiche) -forma aljára nyomkodjuk. Ha nem ezt a formát, akkor egy kapcsosat használhatunk.

Meghámozunk és lereszelünk kb. egy kiló rétesalmát, majd egy kis fahéjjal megszórva meg is pároljuk. 3 tojássárgáját habosra keverünk 3 evőkanál cukorral, 1 deci tejszínt öntünk hozzá, és összekeverjük a közben már nem teljesen forró almával - ez kerül a kekszalap tetejére. 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni - melegen nem ajánljuk megpróbálni a szeletelést, biztos, hogy szétesik.

Ekkor még bevethetjük a cukorkaramelizálónkat, ha van (Kitchen Kraft): megszórjuk a süti tetejét cukorral, és szépen meg is pörköljük. Még egy kis vaníliafagyi is kerülhet a tetejére...

Senkit ne riasszon vissza a karamellizáló pisztoly hiánya; karamell nélkül, vaníliafagyival is remek élményt nyújt. Esetleg vaníliafagyi nélkül, magában. De az alma azért ne maradjon ki belőle...

Tálalás

A receptet a Praktikák sok gyerekhez blog szerzője, Maimoni tette közzé.

Hirdetés
Hirdetés