
Almás csiga rukicuki
Ez a recept tipikusan a váratlan vendégek kedvéért készült. Gyorsan elkészíthető, kevés alapanyaggal, és pillanatok alatt olyan illatot varázsol, hogy a váratlan vendégek sűrűn fognak újra kopogtatni!
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, alsó-felső légkeveréses módra állítva. A leveles tésztát kiterítjük, megszórjuk egy evőkanál kristálycukorral, a vaníliás cukorral. Az almát meghámozzuk, és uborkagyalun lereszeljük; a kapott almaszeleteket egymásra tesszük, és késsel csíkokra vágjuk (tehát apró, gyufaszálra emlékeztető almadarabkákat kell kapnunk), majd szálirányosan a tésztára terítjük. A tésztát mint a beiglit, feltekerjük. Felvágjuk ujjnyi vastag szeletekre, az így kapott csigákat sütőpapírral borított tepsibe sorakoztatjuk, majd a sütőbe tesszük körülbelül 15 percre, amíg szép színt nem kapnak.
Tálalás
A porcukrot összekeverjük a fahéjjal, és ezzel megszórjuk a kész csigákat.