Hirdetés

Almarózsa

Almarózsa
Készítette:hableány
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Könnyű
Húsmentes étel

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta,
2 db nagyobb édes alma,
fahéj,
barna cukor,
1 tojás sárgája,
1/2 citrom leve.

Elkészítés

A tésztát vékony téglalappá kinyújtjuk, majd éles késsel, kétujjnyi, csíkokra felvágjuk, a hosszanti oldalánál.
Az almát megmossuk, szárazra töröljük, majd a magházát kivágjuk. Nagyon vékony, szinte hajlékony szeletekre felvágjuk, kevés citromlével megspricceljük, hogy ne barnuljon meg.
A tészta csíkokra felrakosgatjuk az alma szeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd felgöngyöljük az almás tészta csíkokat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a rózsákat, tojássárgájával lekenjük őket, majd előmelegített sütőben, 165 C-on, pirosra sütjük a süteményt.

Tálalás

Langyosra hűtve, porcukorral megszórva tálaljuk.

Hirdetés
Hirdetés