Hirdetés

Almakrém torta

Almakrém torta
Készítette:hableány
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Könnyű
Húsmentes étel

Hozzávalók

70 dkg almaszósz vagy 4-5 nagyobb alma megfőzve és botmixerrel pürésítve,
kb. 20 db babapiskóta,
3 dl tejszín,
1 citrom leve és 1/2 reszelt héja,
3-4 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
fahéj.

Elkészítés

Az almaszószt tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és fele reszelt héját és egy csipet fahéjat. Elkeverjük. A tejszínhabot felverjük kemény habbá, majd az almás szószba lazán beleforgatjuk. Egy kisebb kapcsos tortaformát kibélelünk folpackkal, majd az alját kirakjuk babapiskótával. Erre kerül a fele mennyiségű krém. Ismét egy sor babapiskóta jön, majd rásimítjuk a maradék krémet. Simára eldolgozzuk a krém tetejét, majd a tortát letakarva, a hűtőbe tesszük egy éjszakára dermedni.

Tálalás

Másnap leszedjük a tortáról a karimát, almával és fahéjjal feldíszítve tálaljuk a hűvös süteményt. Természetesen sima négyszögalakú tepsiben is el lehet készíteni, csak akkor kockára felvágva tálaljuk.

Hirdetés
Hirdetés