Hirdetés

Áfonyás-narancsos teakenyér

Áfonyás-narancsos teakenyér
Készítette:hableány
Elkészítés ideje: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Közepes
Húsmentes étel

Hozzávalók

15 + 2 dkg vaj,
25 dkg liszt,
1 csapott mokkáskanál sütőpor,
12,5 dkg cukor,
2 tojás,
10 dkg aszalt áfonya,
10 dkg kandírozott narancs,
citrom héj és
sárgabarack vegyesen,
0,3 dl konyak vagy rum,
1 narancs reszelt héja,
1 dl 100 %-os narancslé,
csipet só.

Elkészítés

A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport, a cukrot. Elkeverjük.
A vajat meglangyosítjuk, de ne legyen forró csak kissé olvadjon meg, és ezt is hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojással, a likőrrel, és a narancslével együtt. Kikeverjük a masszát. A végén hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket és a narancs lereszelt héját is.
Ismét keverünk rajta egyet, hogy a gyümölcsök elvegyüljenek benne.
Egy kb. 1,2 literes bordás gyümölcskenyér formát vastagon kivajazunk, majd liszttel meghintünk és bele töltjük az elkészült tésztát.
Előmelegített sütőben, 160-170 C-on, kb. 40 perc alatt tűpróbáig sütjük a teakenyeret.
Ha esetleg pirulna a teteje, akkor fóliával letakarjuk, úgy sütjük tovább. Mikor megsült, a formában hagyjuk kihűlni, majd késsel meglazítva az oldalait, tálra borítjuk.

Tálalás

Felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.

Hirdetés
Hirdetés