Hirdetés

Áfonyalekváros-mascarponés bonbon

Áfonyalekváros-mascarponés bonbon
Készítette:gesztenye receptjei
Elkészítés ideje: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Közepes

Hozzávalók

a külső csokiburokhoz:
10 dkg jó minőségű csokoládé (70 %-os)

a töltelékhez:
2 kiskanál mascarpone,
2 kiskanál áfonyalekvár

Elkészítés

Elkészítjük a csokiburkot, a csokoládé temperálásával kezdtem.
Ennél a formánál a helyes temperálás nagyon fontos. A csokiolvasztó kis gépemben felolvasztottam a csokoládé felét a 2. fokozaton, ez kb. 40 foknak felel meg, majd kikapcsoltam a gépet és hozzátördeltem a maradék csokit. Addig kevertem, amíg elolvadt, ekkor a hőmérséklete kb. 28 fokos. Ez azért szükséges, mert így alakul ki a csokoládé kristályszerkezete szép fényes roppanós marad a csokoládé. Ezután újramelegítettem kb. 30 fokra.

A polikarbonát forma mélyedéseit teljesen tele öntöttem csokoládéval és addig hagytam dermedni, amíg a szélén picit sötétebb lett a csoki. Ekkor megfordítottam a formát, egy tál fölé tartottam és a felesleges csokoládét kicsöpögtettem a formából. A tetejét habkártyával húztam simára.Hűtőbe tettem és addig hagytam ott, amíg a csokoládé teljesen megszilárdult.

A bonbon formát kivettem a hűtőből és az áfonyás krémmel megtöltöttem, de csak annyira, hogy maradjon hely a lezáráshoz.
Annyi időre tettem hűtőbe, amíg újra temperáltam a csokit a talpazáshoz.

A bonbonformát kivettem a hűtőből, egy kanál segítségével rákanalaztam a maradék csokoládét és a felesleget habkártyával lehúztam.
Újra hűtés következett.
Kb. 1 óra múlva megfordítottam a formát és csak úgy kipottyant belőle a bonbon.

Tálalás

Bonbon mánia: http://gesztenye-bonbonmania.blogspot.com

Hirdetés
Hirdetés