Hirdetés
Rozmaringos bárányérmék granás gnocchival

Rozmaringos bárányérmék granás gnocchival

A szívéhez közelálló személynek születésnapja közeleg? El akarja kápráztatni a főnökét? Vagy különleges vasárnapi ebédet szán a családnak? Ez a recept bármelyik kívánságát teljesíti!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 40 perc
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 2
Kalóriaérték 4 adag esetén: 2130 kcal

Elkészítés

Előkészítés: Először megfőzzük a gnocchit a csomagoláson előírt módon. A lecsepegtetett tésztát félretesszük.

A bárányérméket úgy készíttetjük el a hentessel (vagy akár mi is vállalkozhatunk rá), hogy a borda csontjának vége a húson maradjon (ez a „nyeles bárány”). Felteszünk egy kis lábasban vizet forrni. Amikor felforrt, a bordák húsos végét „megcsippentve”, belelógatjuk a csontokat a vízbe, úgy, hogy a hús ne érjen a vízbe (és még a közelébe sem, nehogy a gőze megfőzze). Ezután a húst sózzuk, borsozzuk és félretesszük. A fokhagymagerezdeket kettévágjuk.

Sütés: A sajtot (azaz a "grana padano-t -innen a recept nevében a "grana" szócska) lereszeljük. Két evőkanál olívaolajat felforrósítunk, rádobjuk a gnocchit. Egy-két percig pirítjuk, majd megszórjuk a sajttal. Kevergetve pirítjuk további 3-4 percig. Utána a hagyjuk a tésztát magában pirulni még 10 percig, úgy, hogy csak időnként keverjük meg. A sajtnak egy kis színt kell kapnia. A végén megszórjuk petrezselyemmel.

Egy másik serpenyőbe egy evőkanál olívaolajat öntünk, beledobjuk a fokhagymát és a rozmaringágat, és együtt forrósítjuk úgy, hogy a rozmaringágat forgatjuk közben. Amikor forró és illatozni kezd, rádobjuk a bárányérméket. Kb. egy perc után már meg is fordítjuk a húst és még 1-2 percig sütjük. Ha valahol még véres, akkor egy húscsipesz segítségével megemeljük a húst és azt a részét az olajba tartjuk. Rádobjuk a vajat és további 1-2 percig sütjük a húst.

Tálalás

A gnocchit a tányér közepére halmozzuk és nekidöntjük a bárányérméket. Az egészet a balzsamecet-redukcióval díszítjük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Bárányhoz

4 db bárányborda lepucolva bordacsonttal, személyenként
8 gerezd fokhagyma
1 db rozmaringág
pár csepp balzsamecet redukció
1 ek vaj
bors
olívaolaj

Gnocchihoz

25 dkg gnocchi, félkész
5 dkg parmezán sajt
1 ek friss, aprított petrezselyemzöld
olívaolaj

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés