
Báránygerinc spenóttal
Bárányból is lehet gyorsat és finomat – OZ receptje is ezt mutatja! A sok zöldség olyan légiessé is varázsolja ezt a húsételt.
Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy serpenyőben az olajat felforrósitjuk és húsokat a forró olajba tesszük. Megszórjuk borssal, rozmaringgal, sóval, a fokhagymát félbe vágva, nagyobbakat hosszában vágva hozzátesszük. Mindkét oldalát megsütjük, fordításkor a másik oldalt is fűszerezzük. Ismét mindkét oldalát átsütjük. Először fedőt használunk, majd a második forgatástól már fedő nélkül folytatjuk. A kész bárányt hőálló serpenyőben betesszük a sütőbe (igyekszünk a fokhagymákat a hússzeletek alá rejteni), ami gondoskodik a melegentartásról és a "puhításról".
A spenóthoz a hagymát kis kockára vágjuk és az olajon megfuttatjuk. Amikor a spenóthoz feltett hagyma megpuhul, hozzátesszük a vágott fokhagymát. Ha elkezd illatozni, belekerül a mosott spenót, só, bors. Amint összeesett lehet is tálalni.
Tálalás
A filmen paradicsommal tálaltuk, amit kicsit átmelegítettünk a bárány visszamaradt szaftján.