Juhsajtos rétes kaporral
Egyszerű, gyors és ízletes előétel. Akár úgy is előkészíthető, hogy a vendégség előtt már csak a sütőbe kell tenni.
Egyszerű, gyors és ízletes előétel. Akár úgy is előkészíthető, hogy a vendégség előtt már csak a sütőbe kell tenni.
Trükkös nevet talált OZ ennek az ételnek - akik paprikától pirosló húskészítményre számítanak, meglepődnek majd! Viszont biztos, hogy nem csalódnak, mert az ízhatás legalább olyan felemelő, mint egy finom "igazi" kolbász fogyasztásakor. Kölesimádóknak külön ajánljuk!
Egész évben rendelkezésünkre áll ez a zöldségféle, így bármikor belevághatunk e leves elkészítésébe. OZ itt hagyományos módon készíti; kanalazva egy kicsit nosztalgiázhatunk is…
OZ igazi mestere annak, hogy ötletesen vegyítse a klasszikusokat a mai trendekkel, netán a fejéből kipattanó vadabb ötletekkel! Az ilyen elegyek eredménye mindig lenyűgöző, még sosem okozott csalódást! Most sem fog!
Ezt a levest ehettük iskolai, munkahelyi menzákon, bár nem biztos, hogy mindig ilyen remek változatot! Ráadásul mindegy, hogy fúj vagy esik, tél van vagy nyár, bármikor gyorsan elkészíthető.
Újrafelfedezett ősi alapanyagunkra "épül" ez az étel - tulajdonképpen a rizses hús unokatestvére! Na, amolyan OZ-módra!
Sűrű, lélekmelengető levest talált ki OZ, a ma ismét divatos kölessel és az állandó népszerűségnek örvendő kacsával. Ősszel, télen, tiszta szívből, az Önök asztalára!
Gizi, "amatőr mesterünk" kolumbiai krumplilevesét úgy kell jellemeznünk, hogy egyszerű, de nagyszerű. Megállja a helyét vasárnapi ebéd levesként. Fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják. Könnyen elkészíthető. Mire vár akkor? Lásson neki!
Újévkor, másnapokon, hideg-ködös téli vasárnapokon: a legjobb választás! Először is: finom. Másodszor: vitamindús. És egyébként is: ki ne szeretné a korhelylevest? OZ verziója remek, egyébként....
Sokaknak kedvence ez a végtelenül egyszerű étel, ami nem utolsósorban alacsony költségvetésű. A kovászos ubi mellett egy kis tejföl remekül feldobja.
Igazi vendégváró étel. Könnyű és gyors elkészíteni. Látványos és istenien illatozó tálaláskor. És, természetesen, nagyon finom.
Nem a megszokott bográcsétel, viszont a megszokott OZ minőség: egyszerű, ötletes és pazar ízvilágú ételt készíthetünk, ha ezt a receptet választjuk. A leves, a főzelék és az egytálétel útelágazásánál.
Nem mindennapi. Nem bonyolult. Ha van kuktája, nem is hosszadalmas. Ha meg nincs, érjen kicsit rá! Nem fogja megbánni!
A magyar nyarak igazi klasszikusa! Hidegen kell tálalni, és nagy melegben, árnyékban, mosolyogva fogyasztandó!
Ha máskor nem is, ilyenkor beengedjük a gyerekeket a konyhába! Ha nincs saját, hívjunk át a szomszédból! Vagy, mi válunk ismét gyermekké - ahogy Sanyi is tette Farkas Vilmos, mestercukrászunk oldalán. Nézzék és készítsék! Ne egyedül!
Nyáron hideg gyümölcslevest illik készíteni és jó ízűen fogyasztani! Például barackból! Annak is a kopaszabbik, nektarin elnevezésű fajtájából!
Tavasszal érkeznek végre a friss, roppanós primőrök, köztük a cukorborsó. Ha ilyet vehetünk és ehetünk, eltölt minket az a bizsergető öröm, ami a természet ébredésével belénk költözik. OZ is hasonló ihletettségben találta ki ezt a levest.
OZ legfőbb varázslata általában abban rejlik, hogy a megszokott ételeket, ízeket újításokkal "tűzdeli" meg. Paprikás csirke - ismerjük! Rakott kel - ismerjük! Besamel - ismerjük! De együtt?! Hát kellemes ismerkedést!!! Finom lesz!
Megbolondítaná kicsit a megszokott karácsonyi menüt? Netán horgász a férje/barátja/öccse/bátyja/apja/apósa? Ponytot készítene kicsit máshogyan, de mindenképpen finoman? Itt a recept!
Időnként az embernek sem ideje, sem kedve főzni és csak valami könnyűre, mégis melegre vágyik… OZ ideális fogást ajánl erre a „kedvre”, nem fogja megbánni.
Íme egy vegetáriánus és csupaszín étel! Rétegekben érkeznek a csodák, amiket együtt élvezhetünk. A "legelvetemültebb ragadozók" sem hiányolják majd a húst.