Almaleves
Gyümölcslevest nagyon sokféle gyümölcsből lehet és érdemes készíteni. A gyerekek egyik nagy kedvence az almaleves. Próbálja ki OZ receptjét, és biztosan örömet fog vele okozni!
Gyümölcslevest nagyon sokféle gyümölcsből lehet és érdemes készíteni. A gyerekek egyik nagy kedvence az almaleves. Próbálja ki OZ receptjét, és biztosan örömet fog vele okozni!
Mindenben van divat. A gasztronómiában is. Ott aztán pláne, mondhatni. És lássuk be, a XXI. század második évtizedében a köles divatba jött. Íme egy ékes példa rá! Ékes ÉS finom!
Hogyan készítsünk könnyedén otthonunkban egzotikus ételt anélkül, hogy ehhez hosszadalmas és nehézkes bevásárlókörutat kellene tennünk? Hát így!!!! Ezúttal csirkemell kockákkal feldobva.
Az ázsiai alaplevesünk megmarad tisztán zöldségesnek, ha ezt a verziót választjuk. A friss spenót jelenléte sok hasznot hoz: tele van vitaminnal és szépen díszít!
Egzotikus, ámde nem is olyan bonyolult alaplevünkhöz ezúttal igazi ínyencséget társítunk: a már hazánkban is jól ismert garnélát. Így lesz ünnepi a szerény kis alaplé.
Az ázsiai alaplevünket ezúttal hallal egészítjük ki, ami, ha lehet, még egészségesebbé teszi ételünket. Nem mellesleg: finomabbá is! Egyébként, ez a videó rejti a teljes alaplé-készítés filmjét is!
Amikor hideg van. Amikor elfáradtunk az egész naptól. Amikor már nagyon éhesek vagyunk. És amikor egy finom, gyors levesre vágyunk!
Ezzel a recepttel beköltözik Zala megye a konyhájába! A dödölle, a gomba, a hagymák: micsoda kompozíció! és micsoda ízek!
Ha szereti a gombát, itt van álmai levese! Gyorsan elkészül, gomba-gazdag és mennyei!!!
Nyári estékre, kerti partikra, hőségre. Friss, üde és hangulatos ez az olaszos ízesítésű szendvicskrém.
A cékla olyan jóságos zöldség, és mégis, általában csak őszi-téli savanyúságként ismerik, visszafogott, ámde színes kísérőként. Pedig sokkal több ennél a legpirosabb zöldségünk! OZ levese is ezt bizonyítja.
Ezt a paprikást tulajdonképpen bármilyen vadhúsból készíthetjük, akár többféle „maradékból” is. Az eredmény viszont nem lesz ám akármilyen!!!
Hagyomány és újdonság békés együttélését jeleníti meg ez az ételköltemény. Mondhatni: mindenkit közös nevezőre hoz!
A palóc ételek jellemző íze a pikánsan savanyú, amit legfőképpen levesekben találhatunk. Ezzel a "leveses" csirkével tehát Palócföldre röppenünk, annak is a legízletesebb sarkába.
Tipikus nyári recept ez - ilyenkor mosolyognak ránk a piacon a szép, nagy cukkinik, amikkel könnyű lesz elkészíteni OZ pompás kreációját!
Farsangra, vagy egy kiadós leves után bármikor, gyerekekkel vagy gyerekeknek, a fánk örök! Ráadásul, a forgácsfánk elronthatatlan!
A hétköznapi „champion” gomba legismertebb felhasználási módja. Szívből ajánljuk a magyaros étkek kedvelőinek.
Ilyen az, amikor Sanyi és OZ megéheznek, de rengeteg megbeszélnivalójuk akad, amihez nyugodt, pohár melletti ücsörgés is szükséges. Felteszik ripsz-ropsz ezt a levest, megbeszélik, amit kell, és már kész is az ebédjük!
Kánikula idején nemhogy napközben, de még este sem vágyunk forró ételre. Milyen jól is esik olyankor ez a hideg, könnyű zöldséges étel.
Újévi menübe való, de mindennapokra is határozottan ajánlott összeállítás ez. Ha nincs malackaraj a "közelben", egy szép sertéskarajból is elkészíthető. A lencsefőzelék pedig a legfinomabb, amit valaha kóstoltunk. Érdemes követni az igazán egyszerű receptjét!