Ezzel a recepttel beköltözik Zala megye a konyhájába! A dödölle, a gomba, a hagymák: micsoda kompozíció! és micsoda ízek!
Nem tagadjuk: annak, aki ezt az ételt készíti majd el, két dologgal kell rendelkeznie: idővel és némi konyhai rutinnal. Viszont aki ezt elkészíti, bizonyára egy igazi ínyenc! És aki ezt elkészíti és körbekínálja, csak elismerésre és a rajongói tábor növekedésére számíthat! Jó munkát!
Bárányból is lehet gyorsat és finomat – OZ receptje is ezt mutatja! A sok zöldség olyan légiessé is varázsolja ezt a húsételt.
Ez nem az a készítés közben beszélgetős étel: itt jár a kéz, szeletel, karikáz, forgat, kever, márt, s röpke fél óra alatt kész is vagyunk. Egy pohárka könnyű bor kíséretében kezdődhet a falatozgatás.
Mondhatni: egy modernizált klasszikus! Majdnem egy vasárnapi ebéd főfogása, csak a megszokottság monotóniája nélkül! Finom, frissítő, mégis hagyományőrző. Mindenképpen kipróbálandó!
Aki szereti a bárányt, annak feltétlen érdemes megkóstolnia ezt a nemesen egyszerű és ugyanakkor egészséges főételt. S ha Nagylaposon, a Birka Csárdában jár, akkor egyenesen kötelező egy bárányételt megkóstolni!
Első olvasatra bonyolultnak tűnhet és nem tagadjuk: nem kevés mosogatnivaló marad utána. A receptben elmélyedve mégis kiderül, hogy csupa egyszerű konyhatechnikai művelet: pácolás, keverés, vízfürdő, pirítás... és a végeredményt megízlelve legközelebb is belevágnánk!
Ebben a receptben általános ötleteket szeretnénk adni. A tengeri halak grillezési mikéntjéről. Egy ötletes szerkezet használatáról. A variációk száma végtelen...
A hal íze önmagában is ragyogó. Ezért aztán grillezve, enyhén és visszafogottan fűszerezve a legélvezhetőbb. Íme a recept!
Gyerek-, vendég- és családbarát étel ez a javából! És még arra is gondoltunk, hogy az se terhelje túl magát, aki készíti!
Alaptételként elkönyveltetett, hogy "a csülök a sertés legízesebb húsa" Azt is belátjuk, hogy nem biztos, hogy egy fogyókúra fő eleme. Tehát: aki finomat szeretne enni, és el tud feledkezni a vonalai felőli aggodalomról, készítse el ezt a remek ételt, követve eme remek receptet!
Vannak dolgok, amiket nem kell túlmagyarázni. Sertéshúsunk van otthon, és olaszos hangulatban vagyunk? Akkor itt a tökéletes vacsora-ötlet!!! Ennyi!
Ez az étel a „mindenképpen kipróbálandó” kategória élmezőnyében található. Finom, különleges, elérhető és egyáltalán nem bonyolult.
Frissítő élményt ígér ez az igazán idény-jellegű étel. Mert a karalábé tavasszal az igazi, amikor zsenge, amikor ropog, amikor hasad, egyenesen a konyhánkba szállítva a kikeletet!
Az egyik legszebb levesünk. A könnyedebb fajsúlyú klasszikus paradicsomlevest itt a húsgombóc és a bőkezűen mért parmezán alakítják kiadós, isteni fogássá.
Ez a recept nagyban hozzásegítheti ahhoz, hogy meggyőződjön arról, kuktában főzve a marhahús is hamar porhanyóssá válik. Ha velünk főzi, nem fog csalódni!
Ünnepelni készülnek? Ne is keressen tovább! Itt a megfelelő főétel! Könnyű és könnyed! És természetesen: a tökéletes kísérője egy pohár pezsgő! Egészségére!