Almás csiga rukicuki
Ez a recept tipikusan a váratlan vendégek kedvéért készült. Gyorsan elkészíthető, kevés alapanyaggal, és pillanatok alatt olyan illatot varázsol, hogy a váratlan vendégek sűrűn fognak újra kopogtatni!
Ez a recept tipikusan a váratlan vendégek kedvéért készült. Gyorsan elkészíthető, kevés alapanyaggal, és pillanatok alatt olyan illatot varázsol, hogy a váratlan vendégek sűrűn fognak újra kopogtatni!
Ez a kissé „részeges” recept bódítóan hat majd az ízlelőbimbóira; hagyja magát elcsábulni!
Mindenben van divat. A gasztronómiában is. Ott aztán pláne, mondhatni. És lássuk be, a XXI. század második évtizedében a köles divatba jött. Íme egy ékes példa rá! Ékes ÉS finom!
Zsúrra készül? Unja a csokitortát csokikrémmel és csokiborítással? Íme egy remek alternatíva. Finom és mutatós!
Lássuk be: a bejgli egy karácsonyi "kötelező gyakorlat". Amely során minden háziasszony végig izgul: vajon kireped-e vagy sem. Itt egy finom bejgli receptet és profi trükköket tanulhat meg.
Az édesség és Buza Sanyi mellett, felbukkan egy nő is! Nem akárki, hanem a laptopkonyha sztár-gasztrobloggere, Kalmár Mónika, alias Maimoni! Az ő saját kreációja ez az üdítő finomság.
És tényleg! Első receptversenyünk "desszert-győztese" egy olyan klasszikust varázsolt elénk, amilyenekről csak a "nagykönyvekben" írhatnak. Itt van hát a BIZTOS recept egy igazi máglyarakáshoz!
A vasárnap reggeli kakaó mellé kiváló. A maradék (ha marad!) pedig elcsomagolható és a napközbeni kiránduláson folyamatosan csipegethető.
Karácsony, húsvét… de nem is kell keresni az alkalmat, hogy elkészítsük saját bejglinket! Pihentetés, száradás, megszurkálás, gyorsan megy minden! Éééés: nem reped, fényes, mosolygós.
A (laptop)konyhában az a jó, hogy néha azért a sürgés-forgás, hogy valami újat és különlegeset hozzunk létre, máskor pedig azért, hogy mi magunk is megpróbálkozzunk valami "igazi klasszikussal". Ezúttal az utóbbi hangulatot szolgáljuk a Dobos torta igazi, klasszikus receptjével!
Ha létezne desszert-szépségverseny, OZ ezen remekét bizonyára neveznénk; és, szerintünk, komoly esélyei lennének a dobogóra! Túl a szépségen, ez az étel újító, finom és gyorsan elkészíthető is!
Farsangra, vagy egy kiadós leves után bármikor, gyerekekkel vagy gyerekeknek, a fánk örök! Ráadásul, a forgácsfánk elronthatatlan!
Francia krémes házilag?! De bizony! Az nem akkora ördöngösség! Nyáron is nyugodtan bevállalható!
Havas táj. Napsütés. Sílécek. Ebédidő. Hütte. Gőzgombóc. OZ receptje. Tökéletesség.
„Mindennapi almánk” nem mindennapi feldolgozása! Az eredmény egyszerűen „csak” azt követeli, hogy újra és újra elkészítsük! És miért is ne?
A kávé nemcsak ital formájában tud frissítőleg hatni, hanem, bármilyen meglepő, még egy süteményben is! Ez a recept igényel ugyan némi gyakorlottságot a konyhában, viszont a kávés süteményeket illetően a legszkeptikusabbakat is leveszi a lábáról!
Először azt hittük, hogy OZ elírta a recept címét, majd a forgatáson már arra kötöttünk fogadásokat, hogy lehetetlen megfordítani (a poféznit). Ahogy elkészült, pillanatok alatt az utolsó morzsáig eltüntette a stáb!
Sokáig eltartható, bár még sosem sikerült az eltarthatóság idejét pontosan meghatározni, mert „valahogy” mindig pillanatok alatt elfogyott!
Legalább annyian vannak mákpártiak, mint diószeretők a bejglirajongók táborában, ne hagyjuk őket sem elszontyolodni…
Hogyan lehet a végtelenül egyszerű egy kicsit mégis különleges? OZ általában tudja a választ, most ráadásul egy abszolút retro recepten mutatja be.
Ismét a kezdő konyhatündérek kedvébe járunk ezzel a recepttel, senkit se riasszon el az összetevők sora. Játszi könnyedséggel összeállítható, s néhány óra hűtőben lévő pihenést követően már tálalható is.