Almás palacsinta portóis mazsolával
Ez a kissé „részeges” recept bódítóan hat majd az ízlelőbimbóira; hagyja magát elcsábulni!
Ez a kissé „részeges” recept bódítóan hat majd az ízlelőbimbóira; hagyja magát elcsábulni!
Mindenben van divat. A gasztronómiában is. Ott aztán pláne, mondhatni. És lássuk be, a XXI. század második évtizedében a köles divatba jött. Íme egy ékes példa rá! Ékes ÉS finom!
Lássuk be: a bejgli egy karácsonyi "kötelező gyakorlat". Amely során minden háziasszony végig izgul: vajon kireped-e vagy sem. Itt egy finom bejgli receptet és profi trükköket tanulhat meg.
"Legyen mindenhol mazsola!" - ez a mi drága OZ-unk mottója! Nos, ebbe a quiche-be is került - nem nagyon létezik olyan ételfajta, ahová előbb-utóbb be nem csempészi! Mazsola- és csokirajongók előnyben!
Karácsony, húsvét… de nem is kell keresni az alkalmat, hogy elkészítsük saját bejglinket! Pihentetés, száradás, megszurkálás, gyorsan megy minden! Éééés: nem reped, fényes, mosolygós.
A kelt tészta oly sokféleképpen elkészíthető: sósan, édesen, töltve, tekerve… Itt éppen batyu és kifli formájában mosolyognak vissza ránk szépen pirosan a kemencéből kikerülve. Természetesen sütőben is süthetőek! A Tuba Tanyán járva pedig ne hagyja ki!
Egyben ünnepi és mindennapi. Húsvét elképzelhetetlen nélküle, de sok gyermek kedvence mézzel, lekvárral, nutellával vagy csak úgy magában. Most megnézheti, hogy tulajdonképpen mennyire egyszerű elkészíteni! Lehet, hogy legközelebb már nem a közértben kerül a kosarába?
Ezzel a recepttel egy "olyan mintha" hangulatba keveredhetünk. "Olyan mintha" bejglit készítenénk - csak gyorsított ütemben. "Olyan mintha" bejglit ennénk - pedig nincs is Karácsony. "Olyan mintha" nagyon finom lenne - és az is!!!
Úgy vártuk "amatőr mesterünket", Verusst és az ő rétesét, mint egy igazi szenzációt: kézzel nyújtja a rétestésztát! Nahát! És aztán, Veruss olyan mosolyogva és könnyedén suhant végig az elkészítésen, hogy elhitette: bátran belevághatunk mi is! Sikerülhet és sikerülni fog!
Luxus, amit néha nagyon jó megengedni magunknak. Egy probléma lehet vele: az ízlelőbimbókat úgy elkényeztetjük ezzel az ízvilággal, hogy szomorú tekintetek szegeződnek majd ránk, amikor elfogy minden morzsa.
Legalább annyian vannak mákpártiak, mint diószeretők a bejglirajongók táborában, ne hagyjuk őket sem elszontyolodni…
Egy igazi OZ-varázslatot tárunk Önök elé! Édes, finom, köleses! Különleges, hagyományos alapanyagokkal. Könnyen összeállítható, ami bármelyik ünnepi étkezés méltó koronája lehet!
Hogyan lehet a végtelenül egyszerű egy kicsit mégis különleges? OZ általában tudja a választ, most ráadásul egy abszolút retro recepten mutatja be.
Olyasmire vágyik, ami egyszerre hagyományos és mégis meglepően modern? Esetleg karácsonyra szeretne készíteni valami mákosat, valami újat, valami látványosat és valami isteni finomat? Ne keresgéljen tovább, itt a megoldás!
Nyáron hideg gyümölcslevest illik készíteni és jó ízűen fogyasztani! Például barackból! Annak is a kopaszabbik, nektarin elnevezésű fajtájából!
Ismét egy kelt tészta, ami egyszerű és mégis ördögien finom. A fahéjas gyümölcsmártással megbolondíthatjuk e mákos desszertet. Természetesen a kemence felcserélhető sütőre… Ha a Tanya Csárdában járunk, érdemes megkóstolni!
Igazi meleg otthon hangulatú recept, ami még most is megállja a helyét az édességkedvelők körében. A tálalással kicsit új köntösbe öltöztethetjük.
A német-szász karácsonyi gasztronómiai hagyományok főszereplőjét ezúttal egy Zila-forma köntösébe bújtatta Farkas Vilmos mestercukrász. Így az eredmény nemcsak finom, hanem garantáltan gyönyörű is.
Nincs semmi jó a tévében? Megint a Keresztapa-trilógia egyik filmjét nézi majd meg? Pompás ráhangolódást jelenthet ez a különleges és fenséges tészta!