Almáspite kölesből, vaníliamártással
Mindenben van divat. A gasztronómiában is. Ott aztán pláne, mondhatni. És lássuk be, a XXI. század második évtizedében a köles divatba jött. Íme egy ékes példa rá! Ékes ÉS finom!
Mindenben van divat. A gasztronómiában is. Ott aztán pláne, mondhatni. És lássuk be, a XXI. század második évtizedében a köles divatba jött. Íme egy ékes példa rá! Ékes ÉS finom!
Tipikus OZ-féle étel. Alaposan megfűszerezte, a kalóriákat viszont egészen szűken mérte. Inkább hidegebb napokra ajánljuk. Akkor is ebédre, mert valahogy déli hangulata van. Talán azért, hogy miközben az ízek harmóniáját élvezzük, legyen alkalmunk a kinti tájat is csodálni.
Hogyan készítsünk könnyedén otthonunkban egzotikus ételt anélkül, hogy ehhez hosszadalmas és nehézkes bevásárlókörutat kellene tennünk? Hát így!!!! Ezúttal csirkemell kockákkal feldobva.
Az ázsiai alaplevesünk megmarad tisztán zöldségesnek, ha ezt a verziót választjuk. A friss spenót jelenléte sok hasznot hoz: tele van vitaminnal és szépen díszít!
Egzotikus, ámde nem is olyan bonyolult alaplevünkhöz ezúttal igazi ínyencséget társítunk: a már hazánkban is jól ismert garnélát. Így lesz ünnepi a szerény kis alaplé.
Az ázsiai alaplevünket ezúttal hallal egészítjük ki, ami, ha lehet, még egészségesebbé teszi ételünket. Nem mellesleg: finomabbá is! Egyébként, ez a videó rejti a teljes alaplé-készítés filmjét is!
"A szerény csirkemáj frenetikus főszerepben!" "Alig lehet ráismerni az eddig árnyékban élő belsőségre!" "Amikor a félénk mellékszereplőből világsztár lesz!" Ilyesmi címlapsorokat gondolnánk ehhez a "műhöz".
Őszintén?! Egy igazi meglepetés recept ez. Mert lássuk be, kicsit furán hangzik: dió, tök, kurkuma és pálinka?! Az eredmény minden képzeletet felülmúlóan lenyűgöző ám!!! Mindenképpen kipróbálandó!
Kínaira vágyik és nincs a közelben egy kis kínai önkiszolgáló? Van otthon minden alapanyag? Ne gondolkozzon tovább, készítse el gyorsan!
Ennek a receptnek már a címe is mesés! Készítse el, és meg is ízlelheti, hogy milyen csodákra vagyunk mi együtt képesek! Nem lesz bonyolult, csak időben kezdje el, és máris elkápráztathatja családját, barátait, és egyáltalán nem utolsó sorban, saját ízlelőbimbóit!
Meglepő házasítások sora ez az étel, és talán azon is meglepődik majd, hogy mennyire fenséges tűzijáték az ízlelőbimbóinak! Ne gondolkodjon tovább, próbálja ki!
A cím mindent elárul. Szerintünk azt is, hogy érdemes elkészíteni. Mert érdemes megkóstolni. És aztán újra elkészíteni. És aztán újra megkóstolni…
A tányérunkban találkozik a magyar és az indiai gasztronómia. A tárgyalás békés, az összhang tökéletes. Bár a diplomácia is ilyen harmónikus lehetne a világban!
Huncut nevű "amatőr mesterünk", Házisáfrány, igazi egzotikumot hozott nekünk egy thai étel formájában. Cayenne borsban határozottan gazdagon lesz igazán finom, de a csípőset kevésbé kedvelőknek is ízleni fog: Házisáfrány ismeri a varázslatot - és megtanítja nekünk is!
Túl szürkének érzi a hétköznapjait? Kövesse ezt a receptet, és már is színesnek látja majd a világot! És, természetesen, káprázatosnak az ízeket!