Almáspite kölesből, vaníliamártással
Mindenben van divat. A gasztronómiában is. Ott aztán pláne, mondhatni. És lássuk be, a XXI. század második évtizedében a köles divatba jött. Íme egy ékes példa rá! Ékes ÉS finom!
Mindenben van divat. A gasztronómiában is. Ott aztán pláne, mondhatni. És lássuk be, a XXI. század második évtizedében a köles divatba jött. Íme egy ékes példa rá! Ékes ÉS finom!
Közkedvelt és népszerű ételünk a rizseshús, annak minden formájában. Nos, itt valami hasonló készül. Mégis más. Kölest használunk és a végén közösen megállapítjuk: így is nagyon finom!!!
Trükkös nevet talált OZ ennek az ételnek - akik paprikától pirosló húskészítményre számítanak, meglepődnek majd! Viszont biztos, hogy nem csalódnak, mert az ízhatás legalább olyan felemelő, mint egy finom "igazi" kolbász fogyasztásakor. Kölesimádóknak külön ajánljuk!
Egy igazi különlegesség, amely egyben egy régi alapanyag újjászületésének a nyitánya is! Zila László és Farkas Vilmos nálunk készítette el a "Kecskeméti barackos kölestortát", azaz a 2011-es év Magyarország tortáját. Íme a hivatalos recept.
Újrafelfedezett ősi alapanyagunkra "épül" ez az étel - tulajdonképpen a rizses hús unokatestvére! Na, amolyan OZ-módra!
Sűrű, lélekmelengető levest talált ki OZ, a ma ismét divatos kölessel és az állandó népszerűségnek örvendő kacsával. Ősszel, télen, tiszta szívből, az Önök asztalára!
Egy igazi OZ-varázslatot tárunk Önök elé! Édes, finom, köleses! Különleges, hagyományos alapanyagokkal. Könnyen összeállítható, ami bármelyik ünnepi étkezés méltó koronája lehet!
Vendég-séfjeink mindig elkápráztatnak minket! Ezúttal is "így jártunk" - és közben még megismerkedhettünk a zöld dióval is!!! Borral főzők előnyben!!!
Csupa egészséges dolog található ebben a receptben: omega 3-ban gazdag hal, lugosító köles... és bár a recept címe nagyon hosszú, az elkészítése közel sem olyan bonyolult!
Az újra-trendi köles az örökös -magyar- kedvenc paprikás mártással, az illatos vargányával és a mindig-jó szalonnával: íme egy igazi OZ-remek! Ráérős őszi napokra!