Gőzben párolt csirkemell karalábéval
Tavasszal az elsők között kapható a piacokon a friss, ropogós karalábé. Ha már ki vagyunk éhezve a friss zöldségre és egy gyors, egyszerű és könnyű étket szeretnénk készíteni, nyugodt szívvel ajánljuk e fogást.
Tavasszal az elsők között kapható a piacokon a friss, ropogós karalábé. Ha már ki vagyunk éhezve a friss zöldségre és egy gyors, egyszerű és könnyű étket szeretnénk készíteni, nyugodt szívvel ajánljuk e fogást.
Hús, köret és mártás elkészülhet úgy, hogy el sem mozdulunk a grill mellől! Kövessen minket!
Bárányt nem szoktunk gyakran grillezni (nálunk, Magyarországon), pedig azt már régen felfedezték délebbi szomszédjaink, hogy "jól áll" ennek a húsnak a szabad tűz. A pácolás segít elűzni a faggyú sokak által nem annyira kedvelt intenzív ízért, a sütés pedig élveztes plusszokat ad még a húshoz.
Első olvasatra bonyolultnak tűnhet és nem tagadjuk: nem kevés mosogatnivaló marad utána. A receptben elmélyedve mégis kiderül, hogy csupa egyszerű konyhatechnikai művelet: pácolás, keverés, vízfürdő, pirítás... és a végeredményt megízlelve legközelebb is belevágnánk!
Egy grillezés hagyma nélkül olyan, mint a laptopkonyha Buza Sanyi nélkül: lehet úgy is, de minek?!
Ha netán a tengerpart közelében adódik lehetősége grillezni, ki ne hagyja ezt az élményt! Mert ez az étel egyszerű és nagyszerű!
Különleges ínyencfalat nálunk a tintahal, pedig grillezni talán ezt a legegyszerűbb! Ha olyan szerencsés, hogy ilyet készül sütni, kövesse bátran OZ-t (és Sanyit), ők megmutatják, hogy miként készül az ideális grillezett tintahal!
Tipikus, társaság-váró, bulira készülő ital receptje ez, nem tagadjuk! Úgyhogy egy-két gyors telefon, üzenet a barátoknak, pár pillantás a filmre és a receptre és már itt is a hétvége fénypontja!
Ebben a receptben általános ötleteket szeretnénk adni. A tengeri halak grillezési mikéntjéről. Egy ötletes szerkezet használatáról. A variációk száma végtelen...
Ezek az apró kis halak gyorsan ízletessé sülnek a grillen, és teljesen "megbolondulnak" a sütés végén rájuk kent grillolajtól. Elkápráztathat bárkit ezzel az egyszerű étellel!
Szinte leves. De nem teljesen. Szinte téli. De egy kevésbé meleg nyári napon is üdít. Szinte fogyókúrás. De csak akkor, ha nem faljuk fel egyszerre az összeset!
Fergeteges illatok szálltak a stúdióban, miközben első női nyertesünk készítette ezt az ételt. Később aztán boldogan kóstolgattuk mindannyian! Igazán kellemes pillanatokat szerezhet vele, ha Ön is elkészíti!
Kánikula idején nemhogy napközben, de még este sem vágyunk forró ételre. Milyen jól is esik olyankor ez a hideg, könnyű zöldséges étel.
Újévi menübe való, de mindennapokra is határozottan ajánlott összeállítás ez. Ha nincs malackaraj a "közelben", egy szép sertéskarajból is elkészíthető. A lencsefőzelék pedig a legfinomabb, amit valaha kóstoltunk. Érdemes követni az igazán egyszerű receptjét!
Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki bizonyára a most divatos "paleolit" étrend szerint ettek. Ez a recept is ezt a trendet követi. És még finom is. No meg ünnepi.
Nyárias ízeket varázsolhat a(z) - remélhetőleg kerti - asztalára ezzel a recepttel. Rádásul igen gyorsan!
Egzotikusan hangzik a cím? Csak azért, mert az is! Viszont egyáltalán nem bonyolult! Vágjon bele bátran és kényeztesse saját magát, vagy azt, akit szeret(ne)!