Aszaltfügés káposzta
Meghökkentő ízkombináció lehengerlően finom eredménnyel. Ajánljuk vadhúsokhoz, de tökéletesen megállja a helyét egy egyszerűbb sertéssülttel, vagy akár szárnyassal is.
Meghökkentő ízkombináció lehengerlően finom eredménnyel. Ajánljuk vadhúsokhoz, de tökéletesen megállja a helyét egy egyszerűbb sertéssülttel, vagy akár szárnyassal is.
Hogyan készítsünk könnyedén otthonunkban egzotikus ételt anélkül, hogy ehhez hosszadalmas és nehézkes bevásárlókörutat kellene tennünk? Hát így!!!! Ezúttal csirkemell kockákkal feldobva.
Az ázsiai alaplevesünk megmarad tisztán zöldségesnek, ha ezt a verziót választjuk. A friss spenót jelenléte sok hasznot hoz: tele van vitaminnal és szépen díszít!
Egzotikus, ámde nem is olyan bonyolult alaplevünkhöz ezúttal igazi ínyencséget társítunk: a már hazánkban is jól ismert garnélát. Így lesz ünnepi a szerény kis alaplé.
Az ázsiai alaplevünket ezúttal hallal egészítjük ki, ami, ha lehet, még egészségesebbé teszi ételünket. Nem mellesleg: finomabbá is! Egyébként, ez a videó rejti a teljes alaplé-készítés filmjét is!
Rengeteg minden kísérője lehet ez a klasszikus saláta. Egyszerű elkészíteni, előre is el lehet készíteni és nagy mennyiségben is elkészíthető.
Sokszor újítunk, variálunk, megbolondítunk, ételeket. Ez viszont itt a klasszikus, eredeti bécsi burgonyasaláta. Nem kell átkomponálni, ahogy a bécsi keringőt sem. Mert ez így jó. Így finom. És maradjon is így, még nagyon sokáig...
Őszintén bevalljuk: ez nem egy rövid recept. De ha úgy dönt, hogy elkészíti és követi tanácsainkat, akkor nem fog csalódni, az biztos!
A cékla ismert arca – most megtanulhatja, hogy milyen egyszerű elkészíteni! Csak egy adag türelem szükségeltetik, míg az ízek összeérnek, és máris tálalhatjuk sültekhez, pörköltfélékhez…
A krémlevesek nagy családi kedvencek: el is lehet bennük rejteni néhány olyan alapanyagot, amiket a gyermek nem kifejezetten szeret, könnyű bekanalazni, és a betétek igen vidámmá tehetik. Íme egy finom brokkoli krémleves bizonyítékul!
Karácsony, család, gyertyafény és szépen terített asztal jut erről az ételről az eszünkbe. Pedig, könnyű nyári ebédnek is megállhatja a helyét: a ponty hihetetlenül frissen roppan, a saláta pedig üdít! Télen-nyáron remek!
A csülök gyakran kerül az asztalra vendégségek idején. Egyrészt rendkívül ízletes, zamatos része a sertésnek, másrészt laktató, kiadós étek, amiből nehéz keveset készíteni. És nem igaz, hogy mindig zsíros!
Úgy vártuk "amatőr mesterünket", Verusst és az ő rétesét, mint egy igazi szenzációt: kézzel nyújtja a rétestésztát! Nahát! És aztán, Veruss olyan mosolyogva és könnyedén suhant végig az elkészítésen, hogy elhitette: bátran belevághatunk mi is! Sikerülhet és sikerülni fog!
Nem szívesen használja a tubusos megoldást, de tart tőle, hogy nehéz előállítani házilag? Egyáltalán nem! Nézze csak meg ezt a kisfilmet!
Fergeteges illatok szálltak a stúdióban, miközben első női nyertesünk készítette ezt az ételt. Később aztán boldogan kóstolgattuk mindannyian! Igazán kellemes pillanatokat szerezhet vele, ha Ön is elkészíti!
Újévi menübe való, de mindennapokra is határozottan ajánlott összeállítás ez. Ha nincs malackaraj a "közelben", egy szép sertéskarajból is elkészíthető. A lencsefőzelék pedig a legfinomabb, amit valaha kóstoltunk. Érdemes követni az igazán egyszerű receptjét!
Évente egyszer eljön az a nap, amikor a háziasszony nekiáll húsvéti sonkát főzni. Most eláruljuk az összes fortélyt, ami segít abban, hogy az ünnepi asztalnál büszkén nézhessen végig a vidáman falatozó családtagjain, barátain, rokonain, szomszédjain, stb.
Érdekes, hogy a káposzta egy férfias zöldségnek minősül, míg alig ismerni olyan hölgyet, aki ne szeretné. Mindenesetre, OZ is ilyen "férfiasan" gondolkodhatott, amikor a sörkorcsolyák receptjeit találta ki. Az eredmény mindenképpen meggyőző: mind a hölygek, mind a férfiak számára!
A munkás része lerövidíthető, ha eleve gyalult káposztát vásárolunk. Ráadásul nemcsak salátaként, hanem köretként is fogyasztható, vagy esetleg önmagában, ha nem tudunk ellenállni neki.
Újévkor, másnapokon, hideg-ködös téli vasárnapokon: a legjobb választás! Először is: finom. Másodszor: vitamindús. És egyébként is: ki ne szeretné a korhelylevest? OZ verziója remek, egyébként....