Almáspite kölesből, vaníliamártással
Mindenben van divat. A gasztronómiában is. Ott aztán pláne, mondhatni. És lássuk be, a XXI. század második évtizedében a köles divatba jött. Íme egy ékes példa rá! Ékes ÉS finom!
Mindenben van divat. A gasztronómiában is. Ott aztán pláne, mondhatni. És lássuk be, a XXI. század második évtizedében a köles divatba jött. Íme egy ékes példa rá! Ékes ÉS finom!
Kenyeret sütni otthon?! Dehogy képtelenség!!!! Nagyon is egyszerű, és olyan illat lesz tőle az egész lakásban, hogy még a szomszéd is irigykedni kezd! Ne féljen, süssön!
Lássuk be: a bejgli egy karácsonyi "kötelező gyakorlat". Amely során minden háziasszony végig izgul: vajon kireped-e vagy sem. Itt egy finom bejgli receptet és profi trükköket tanulhat meg.
Megint egy olyan recept, ami eszünkbe nem jutott volna, de amikor megízleljük a szánkban szétomló harmóniát, igazán nem értjük, hogy hogyan tudtunk eddig enélkül élni!
Carpacciot készíteni nem ördöngősség. Megfelelő húst kapni hozzá annál inkább. Ha már ez megvan, és Ön és/vagy kedves családja kedveli a fokhagymás ételeket, akkor így készítse el ezt a klasszikus előételt!
Ebben az előételben randevúztak Itália és Ázsia ízvilágai. A carpaccio olasz étel, a hozzá elkészített mártás pedig ázsiai fűszerezésű. Ha megkóstoljuk, megállapíthatjuk, hogy a randevúból remek házasság lett!
Egy remek előétel azon húsevőknek, akik kedvelik a zöldet is. No meg a frissességet, a gömbölyű ízeket, a gasztronómiai harmóniát.
Ilyen az, amikor az olasz gasztronómia meglátogatja a szomszédját, az ugyancsak "ízhatalom" francia konyhát. Pikáns és könnyed, merész és szerény egyszerre. A gasztro-diplomácia egyik remek egyezsége!
ÚJ!!! Az igazira vágyik? A hamisítatlan, olasz előételre? Akkor itt az Ön receptje! Vágjon bele bátran - és nagyon vékonyan!
Ennek az ételnek már a címe is olyan "party-hangulatot" kelt. Ezért aztán inkább baráti összejövetelekre ajánljuk, semmint gyertyafényes vacsorához. Ehhez hangzavar, kacagás és folyamatos pohárcsilingelés kell!
Az édesség és Buza Sanyi mellett, felbukkan egy nő is! Nem akárki, hanem a laptopkonyha sztár-gasztrobloggere, Kalmár Mónika, alias Maimoni! Az ő saját kreációja ez az üdítő finomság.
Egy rohanós hétköznap este. Mondjuk hétfőn. Hosszú munkanap után. Mégis jól esne valami könnyű és finom, a délben sebtében bekapott pizzaszelet után. Hát íme. Készen van gyorsan. Könnyű és finom. Jöhet a többi hétköznap!
A citrom mindent visz és könnyeddé varázsol. A lencse selymes lesz, a köménnyel feldobott kolbászkák pedig tulajdonképpen álcázott fasírtocskák. Semmi ártalom, semmi elnehezülés. Csak egy remek téli étel.
Könnyen elérhető siker egy könnyed és könnyű étellel! Minden évszakban frissít és elvarázsol.
Ha egy "gyarló" halandó arra gondol, hogy "olasz konyha", olyasmik jutnak az eszébe, hogy "pizza, tészta, tiramisú, stb.". OZ-nak a mi csavaros gasztronómiai észjárású séfünknek viszont olyanok, hogy "crostoli, grappa, stb...". Hát ezért jött létre ez a recept. Kóstoláskor erősen hajaz egy finom kis fánkra!!!!
És tényleg! Első receptversenyünk "desszert-győztese" egy olyan klasszikust varázsolt elénk, amilyenekről csak a "nagykönyvekben" írhatnak. Itt van hát a BIZTOS recept egy igazi máglyarakáshoz!
Karácsony, húsvét… de nem is kell keresni az alkalmat, hogy elkészítsük saját bejglinket! Pihentetés, száradás, megszurkálás, gyorsan megy minden! Éééés: nem reped, fényes, mosolygós.
MAGGI-szakácsunk főként a hölgyeknek ajánlja ezt a gyümölcságyon heverő könnyű húst. Azért biztos fog tetszeni a gyümölcságyon heverő könnyű húst kedvelő hölgyeket kedvelő férfiaknak is.