Almás-hagymás-diós csirkemáj puliszkával
Gyorsan elkészíthető. Laktató étel, mégsem nehezülünk el tőle. Tele van egészséges alapanyagokkal, és nem mellékesen: nagyon finom!
Gyorsan elkészíthető. Laktató étel, mégsem nehezülünk el tőle. Tele van egészséges alapanyagokkal, és nem mellékesen: nagyon finom!
Pulykát szeretne készíteni, de aggódik, hogy kemény vagy rágós marad? Íme itt egy recept, amelyik garantálja, hogy omlós és ízletes húst tálalhat majd a tányérokra!
Íme egy gyors saláta, ami könnyű ugyan, de mégis laktató. Próbálja ki egyszer, és fogadni merünk, hogy meg fogja ismételni!
Nem tagadjuk: annak, aki ezt az ételt készíti majd el, két dologgal kell rendelkeznie: idővel és némi konyhai rutinnal. Viszont aki ezt elkészíti, bizonyára egy igazi ínyenc! És aki ezt elkészíti és körbekínálja, csak elismerésre és a rajongói tábor növekedésére számíthat! Jó munkát!
Egy rohanós hétköznap este. Mondjuk hétfőn. Hosszú munkanap után. Mégis jól esne valami könnyű és finom, a délben sebtében bekapott pizzaszelet után. Hát íme. Készen van gyorsan. Könnyű és finom. Jöhet a többi hétköznap!
Férfiasan hagymás, nőiesen "balzsamos"; férfiaknak focimeccshez, nőknek a teraszra csacsogni. Klisé? Persze! De azért megkóstolandó klisé!!!!
"A szerény csirkemáj frenetikus főszerepben!" "Alig lehet ráismerni az eddig árnyékban élő belsőségre!" "Amikor a félénk mellékszereplőből világsztár lesz!" Ilyesmi címlapsorokat gondolnánk ehhez a "műhöz".
Fogyókúrás étel, amit a teljesen soványak is "nyugodtan" fogyaszthatnak - esetleg egyenek utána egy jó kis édességet!
Őszintén?! Egy igazi meglepetés recept ez. Mert lássuk be, kicsit furán hangzik: dió, tök, kurkuma és pálinka?! Az eredmény minden képzeletet felülmúlóan lenyűgöző ám!!! Mindenképpen kipróbálandó!
Ez nem az a készítés közben beszélgetős étel: itt jár a kéz, szeletel, karikáz, forgat, kever, márt, s röpke fél óra alatt kész is vagyunk. Egy pohárka könnyű bor kíséretében kezdődhet a falatozgatás.
Ha valami egzotikusra vágyik… Ha valami elkápráztatóra vágyik… Ha valami frenetikus ízhatásra vágyik… Ne keressen tovább! Megérkezett.
Tavasszal az elsők között kapható a piacokon a friss, ropogós karalábé. Ha már ki vagyunk éhezve a friss zöldségre és egy gyors, egyszerű és könnyű étket szeretnénk készíteni, nyugodt szívvel ajánljuk e fogást.
Első olvasatra bonyolultnak tűnhet és nem tagadjuk: nem kevés mosogatnivaló marad utána. A receptben elmélyedve mégis kiderül, hogy csupa egyszerű konyhatechnikai művelet: pácolás, keverés, vízfürdő, pirítás... és a végeredményt megízlelve legközelebb is belevágnánk!
Egy grillezés hagyma nélkül olyan, mint a laptopkonyha Buza Sanyi nélkül: lehet úgy is, de minek?!
Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki bizonyára a most divatos "paleolit" étrend szerint ettek. Ez a recept is ezt a trendet követi. És még finom is. No meg ünnepi.
Trükkös nevet talált OZ ennek az ételnek - akik paprikától pirosló húskészítményre számítanak, meglepődnek majd! Viszont biztos, hogy nem csalódnak, mert az ízhatás legalább olyan felemelő, mint egy finom "igazi" kolbász fogyasztásakor. Kölesimádóknak külön ajánljuk!
A húsok "királyát", a bélszínt is érdemes grillre dobni. A szájban szinte csak szétomló fenséges fűszerezésű hús igazi ünnep az ízlelőbimbóknak, az étel illata és szépsége pedig az összes érzékszervünknek. Mert igen, a sülő hús sercenése is mesés!
Ez az étel magát ajánlja már a címével is. Bélszín és vargánya: a gasztronómia két uralkodója, akik fenséges szövetséget kötnek ebben a receptben. Teszik mindezt úgy, hogy a kevésbé gyakorlott háziasszonynak sem kell megijednie tőlük.
Egy étel a hezitálóknak. Akik nem tudják pontosan, hogy mit szeretnének, hideget vagy meleget, nyerset vagy sültet, csak egyben biztosak: legyen finom. Íme, itt a megoldás!
Ha olaszos hangulatban van… Ha kint izzik a levegő… Ha bent pattog a tűz a kandallóban… Ha vendégeket vár… Ha kettecskén vacsoráznak… Ha szingli estét tart… Ez egy remek választás!!!