Karácsony, család, gyertyafény és szépen terített asztal jut erről az ételről az eszünkbe. Pedig, könnyű nyári ebédnek is megállhatja a helyét: a ponty hihetetlenül frissen roppan, a saláta pedig üdít! Télen-nyáron remek!
Igazi vitaminbomba: zöldfűszerek, saláta, és a máj révén sok vas. Mindenképpen kényeztesse egyszer ezzel családját!
Egy pompás és pofonegyszerű előétel, amely ismét méltó helyére helyezi a sokáig rosszul megítélt vajat. Ebben segít a garnéla, karöltve a tudósok legutóbbi kutatásaival a vajról.
Elegáns, gyors, könnyed és ugyanakkor kifejezetten egészséges főételt szeretne tálalni családjának, barátainak? Akkor itt az ideális megoldás! A zöldségek és a tenger gyümölcsei összefogása a válasz a fent említett elvárásokra.
Egzotikum a javából! De nem kell aggódni: az összes alapanyag beszerezhető egy jól felszerelt élelmiszerboltban! Ha ezt megtettük, akkor már gyerekjáték lesz összeházasítani a garnélát a krémes sajttal és a naranccsal!
Kényeztesse magát és/vagy családját és/vagy barátait ezzel a fenséges előétellel. Luxus a garnéla? Igen, nálunk, ahol nincs tengerpart, egy kicsit az! Tejszínnel és paradicsommal luxust kínál majd az ízlelőbimbóknak is! Fogyaszthatják előételként, friss kenyérrel, vagy tésztás egytálételként egy kis spagettivel, minden kivitelezésében fenséges!
Ahogy OZ is elmondja többször – például a recept filmes változatában is – a főzés játék, és a konyhában bármit és mindent lehet – feltéve, ha a végén elégedett arcokat és üres tányérokat látunk…. A vörösbor a tenger gyümölcseivel nem egy szokványos párosítás, de bízzanak OZ-ban: ha ezt az ételt elkészítik, elégedett arcokat és üres tányérokat láthat majd az étkezés végén!
Már a recept címében is benne van egy színkavalkád és egy ízorgia! Ha megfőzi velünk, meglátja: nemcsak a címében! Hanem az ételben is!!!
Nem gyakran kerül nyúl az asztalára? Ha mégis előfordul, és az nem csokiból van, akkor mindenképpen egy ilyen elronthatatlan és fenséges receptre lesz szüksége, mint ez!
Újévi menübe való, de mindennapokra is határozottan ajánlott összeállítás ez. Ha nincs malackaraj a "közelben", egy szép sertéskarajból is elkészíthető. A lencsefőzelék pedig a legfinomabb, amit valaha kóstoltunk. Érdemes követni az igazán egyszerű receptjét!
Egy igazi különlegesség, amely egyben egy régi alapanyag újjászületésének a nyitánya is! Zila László és Farkas Vilmos nálunk készítette el a "Kecskeméti barackos kölestortát", azaz a 2011-es év Magyarország tortáját. Íme a hivatalos recept.
Igaz, hogy hosszú idő és türelem, meg időnként egy kis locsolgatás is szükséges, de a malacpecsenye olyan omlós és szinte szájban olvadó tud lenni, így kemencében elkészítve… A Tuba Tanyán járva ne hagyja ki!
OZ igazi mestere annak, hogy ötletesen vegyítse a klasszikusokat a mai trendekkel, netán a fejéből kipattanó vadabb ötletekkel! Az ilyen elegyek eredménye mindig lenyűgöző, még sosem okozott csalódást! Most sem fog!
Kínaira vágyik és nincs a közelben egy kis kínai önkiszolgáló? Van otthon minden alapanyag? Ne gondolkozzon tovább, készítse el gyorsan!
Az egész napi szabadban végzett munkához kellett az energia. Megmutatjuk, hogy hogyan is készül egy igazi, tartalmas keménylebbencs, úgy emberesen! Ha a Tanya Csárdában járunk, érdemes megkóstolni!
Sűrű, lélekmelengető levest talált ki OZ, a ma ismét divatos kölessel és az állandó népszerűségnek örvendő kacsával. Ősszel, télen, tiszta szívből, az Önök asztalára!
Újévkor, másnapokon, hideg-ködös téli vasárnapokon: a legjobb választás! Először is: finom. Másodszor: vitamindús. És egyébként is: ki ne szeretné a korhelylevest? OZ verziója remek, egyébként....