Milyen szabályokat kell betartani?
A "maître-restaurateur" védjegyű éttermeknek az alábbi szabályoknak kell eleget tenniük:
• friss alapanyagokból és helyben készült ételt kell kínálni,
• elismert és kiváló szakács kell, hogy az ételeket készítse,
• az étteremben garantálják a minőségi kiszolgálást és vendéglátást,
• betartják az egészségügyi előírásokat.
Hogyan találhatóak meg a "maître-restaurateur" védjeggyel díjazott szakemberek és éttermek?
A "maître-restaurateur" szakembernek joga van kihelyezni a hivatalos védjegyet az étterme bejáratánál és megjelenítheti ezt a címet a különböző kommunikációs felületein. A védjegy 2007 óta létezik és egyre több szakember nyeri el, így ma már szinte minden megyei jogú városban található egy "Maître-restaurateur".
Az éttermek listája itt található.
Forrás: http://ee.rendezvousenfrance.com