Hirdetés

Magyar Sommelier Bajnokság

2016-01-31 07:41:04

A Magyar Sommelier Szövetség idén is megrendezi a szakmabeliek országos bajnokságát, amelyre február 21-én, vasárnap a Hotel Corinthia konferenciaközpontban, a Kávébár Bazár keretében kerül sor.

A bajnokság célja, hogy magas szintû megmérettetési lehetõséget biztosítson a vendéglátás azon dolgozóinak, akik a sommelier szakmát mûvelik, vagy annak mûvelése munkakörük része. A szervezõk célja továbbá a meglévõ szakmai kapcsolatok erõsítése és új személyes kapcsolatok kialakítása, valamint a sommelier munka további népszerûsítése.

A korábbi évek gyakorlatától eltérõen ezúttal nyílt versenyt tartanak, vagyis a megmérettetésen nemcsak a szövetség tagjai, hanem minden olyan szakember részt vehet, aki tudásáról ebben a formában is számot kíván adni.

A verseny elsõ körében a részvevõknek elõbb írásbeli feladatokat (tesztlap kitöltése, két-két párlat és bor kóstolás utáni megnevezése, illetve részletes leírása) kell megoldani, majd egy vörösbort kell dekantálni és egy választott idegen nyelven bemutatni, továbbá megfelelõ ételt ajánlani hozzá.

A döntõbe három versenyzõ jut, akikre hat gyakorlati feladat megoldása vár a nagyközönség elõtt.

A részvétel iránt érdeklõdõ szakemberek a nevezéssel kapcsolatban a Magyar Sommelier Szövetség fõtitkárától, Schneider Miklóstól kaphatnak bõvebb információkat (telefon: +36 30 992 92 22).