Hirdetés

Szent Györgyi Albert és a C-vitamin világnapja

2015-10-08 06:17:57

A Nobel-díjas professzor, Szent Györgyi Albert születésnapját, tavaly szeptember 16.-a óta a C-vitamin napjaként is tartják számon a Goodwill Pharma Kft. és a Magyar Védőnők Egyesülete támogatásával.
Közös céljuk, hogy felhívják a figyelmet a családok és intézmények számára, hogy a C-vitamin pótlás elengedhetetlen, különösen az őszi időszakban, a járványok terjedésével.

A Goodwill Pharma Kft. és a professzor örökösei a fennálló bizalom és barátság eredményeként, a társaság 2014.szeptemberétől átnevezte a C-vitamin termékeket Szent Györgyi Albert névre, a professzor munkásságának elismerése képen. Ezenkívül kezdeményezték, hogy szeptember 16.-a a C-vitamin világnapja legyen, amit a Magyar Védőnők Egyesülete is támogat.

„Hálásak vagyunk Szent-Györgyi Albertnek, hogy kutatásai során felfedezte a C-vitamint, ami napjainkban a legismertebb vitaminok közé tartozik. Védőnőként prevenciós ajánlásaink között legtöbbször a megfelelő C-vitamin bevitel ajánlása az első. Fontosnak tartjuk, hogy legyen egy nap, amikor együtt tiszteleghetünk és ünnepelhetjük hazánk egyik legnagyobb büszkeségét, a Nobel-díjas professzort, Szent-Györgyi Albertet és felhívjuk a lakosság figyelmét az immunrendszer támogatásának fontosságára.” – mondta Csordás Ágnes Katalin, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke.

„Szeptember 16-án, a C-vitamin napján emlékezzünk az ajándékra, amelyet Szent-Györgyi professzortól kaptunk és segítsük immunrendszerünket megfelelő C-vitamin bevitellel”– mondta Dr. Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma alapító tulajdonosa.

Évszaktól függően különböző mennyiségű természetes vitaminpótlási lehetőség áll rendelkezésre, illetve ajánlott étrend-kiegészítő készítményekkel is pótolni a hiányt a szervezetünkben.