Hirdetés

A nyár a jegeskávénak kedvezett

2015-09-14 06:19:29

A Tutti Élelmiszeripari Kft. két legkedveltebb nyári terméke, a jegeskávé italpor és a fagylaltpor is sikeresen teljesített. A jegeskávéból csak az idén eddig összesen 16%-kal többet értékesítettek, mint tavaly a teljes év során, valamint a fagylaltpor az év első nyolc hónapjában a cég éves forgalmának 21%-át tette ki.

A 2015-ben nemzetközi díjat nyert TUTTI Jegeskávé italpor már az idei első nyolc hónapban közel 10 000 csomaggal többet értékesített, mint a tavalyi év során összesen. Ez jelenleg 16%-kal magasabb a tavalyi éves értékesítésnél és várhatóan eléri a 20%-os növekedést az év végére. A TUTTI fagylaltpor eladás az idén nyár végéig 457 tonna volt (25 620 000 gombócnak megfelelő), ami már most 7%-kal túlszárnyalta a 2014-es évi teljes forgalmat. A top 5 tejes (vanília, csokoládé, puncs, tejszín, kókusz) és gyümölcsös (citrom, eper, málna, alma, sárgabarack) ízek iránti keresletben nincs változás.

 

Prohászka Ottó a cég alapító-ügyvezetője elmondta: „a különleges táplálkozási igények kielégítését tűztük ki egyik legfontosabb célunknak, vagyis fokozott figyelmet szánunk a csökkentett energiatartalmú, a glutén- és laktózmentes termékekre, valamint a funkcionális élelmiszerekre, amelyekre a világon egyre nagyobb igény keletkezik.”

 

További információk:

Tutti Élelmiszeripari Kft. (www.tutti.hu)