Hirdetés

Varázslatos mézeskalács falu az Aquaticum Hotelben

2014-12-11 14:22:50

Debrecen mindig is híres volt a mézeskalács műhelyeiről. Talán ez a hagyomány is közrejátszott abban, hogy az Aquaticum Termál & Wellness Hotel****-ben Advent első napjára egy óriás mézeskalácsfalut épített fel a szakmai stáb - Mile József világbajnok mesterszakács és Fazekas Anna a hotel mestercukrásza - a szállóvendégek legnagyobb örömére.

Hetekig tartó előkészületeket követően a 2,5 méter hosszú és 1,6 méter széles, aprólékosan kidolgozott mézeskalács csoda, több mint egy hónap leforgása alatt épült fel. A mézes „terepasztal” alapanyagául szolgáló tészta 54 kg liszt, 370 db tojás, 8,5 kg méz és 23 kg cukor felhasználásával készült el.

A kompozícióban több, az ünnephez és a télhez kötődő motívum jelenik meg. A hátteret adó téli, havas táj rejtekéből, az otthon és a családi tűzhely melegét képviselő falusi házacskák közül emelkedi ki a közösségi összetartozás szimbólumaként a templom, a karácsony valódi üzenetét képviselve. A faluban vidám mézes figurák „élnek” - aki a megújult nagyerdei Aquaticum Hotelben jár, mindenképpen pillantson be e kis közösség életébe.

 

Forrás: cukron.hu