Hirdetés

Mintafarm program

2014-11-19 10:53:57

Időnként a már megszokott reklámozási, kommunikációs formákon kívül elsősorban nagy cégeknél találkozhatunk néhány egyedi, vagy egyszerűen különleges, érdekes dologgal, ami kapcsolódik például az edukációhoz, társadalmi felelősségvállaláshoz, stb.

Az Unilever és a Knorr hazánkban először a Békés megyei Muronyon indította el Mintafarm programját.

A muronyi gazdaság, ahol kiváló minőségű hagymát termesztenek, példaként szolgál majd más mezőgazdasági beszállítók számára is a fenntartható mezőgazdaság tekintetében.

Az első hazai Knorr Mintafarm Bondár Imre muronyi hagymatermelő földjén valósul meg. A Mintafarm fenntarthatósága a mezőgazdasági vegyszerek-, üzemanyagok, a talaj, a víz, a biodiverzitás, az energiafelhasználás, a hulladékmenedzsment, a szociális- és emberi erőforrás együttes mutatóiban nyilvánul meg. Az auditálás az Unilever Fenntartható Mezőgazdaság Kódexe alapján történik. Akkor beszülünk egy gazdaság fenntarthatóságáról, ha a kritériumok legalább 85 százalékának megfelel.

„Az Unilever számára kiemelt fontosságú a termékei minősége. Sok esetben saját minőségbiztosítási elvárásaink sokkal magasabb kritériumokat tartalmaznak, mint a jogszabályban megfogalmazott előírások. A magas minőség biztosításában kulcsszerepet játszik a fenntartható mezőgazdasági módszerek használata, így szükség van a termelőkkel való folyamatos kapcsolattartásra, illetve arra, hogy ellenőrzött mintafarmjainkon keresztül minden régióban példát mutassunk a legmodernebb eljárások alkalmazása terén” – nyilatkozta Gyenes András, az Unilever ügyvezetője.

A mintafarmon termesztett kiváló minőségű hagyma a Knorr különböző termékein keresztül jut el a magyar és az európai fogyasztók asztalára.

Forrás: chefpincer.hu