Hirdetés

Egyedi innováció a Família tésztákban - Vitaminos tésztával a Mintamenza programban

2014-11-03 12:55:10

A Famíliatészta Kft. idén ősztől a Vitale termékcsaládba tartozó, két új fejlesztésű tésztát hozott forgalomba: a teljes kiőrlésű, valamint a hazai kínálatban egyedinek számító, kalciummal és D-vitaminnal dúsított tésztákat. A hazai tésztapiacon jelenleg az egyik legszélesebb portfólióval rendelkező szervezet a közétkeztetésben a kezdetektől jelen van és termékfejlesztései során – amelyben a Mintamenza orvos csoportja is részt vesz – kiemelten fontosnak tartja a magyar lakosság egészségi állapotának javítását. Ehhez legújabb termékeivel is szeretne hozzájárulni.

A Famíliatészta Kft. számára a fogyasztói igényeknek való megfelelés a legfontosabb, ezért mindig e szemponthoz igazítva fejleszti termékeit. Száraztésztáit 100%-ban magyar, ellenőrzött alapanyagokkal, tésztaliszttel és friss tojással, mesterséges adalékanyagok és tartósítószerek nélkül állítja elő. Idén ősztől a cég a Vitale termékcsaládba tartozó, két új fejlesztésű tésztát hozott forgalomba: a teljes kiőrlésű valamint a hazai kínálatban egyedinek számító kalciummal és D-vitaminnal dúsított tésztákat. Mindkét új terméket a Mintamenza program célkitűzése és hitvallása inspirálta.

- teljes kiőrlésű tésztaA gabonafélék az egészséges táplálkozás alapvető részét képezik, az úgynevezett „táplálékpiramis” legnagyobb hányadát teszik ki. A Vitale Teljes kiőrlésű száraztészta tojás nélkül, 100%-ban teljes kiőrlésű lisztből készül – ez utóbbi azt jelenti, hogy a magbéllel együtt a maghéjat és a csírát is megőrlik, ezáltal vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban rendkívül gazdag lisztet kapnak. A gabona héjrészében található rostok magukba szívják a nedvességet a gyomorban, ami lassabban ürül ki, így az éhségérzet is sokkal később tér vissza, mint a finomított gabonafélék esetében. A rostok vízmegkötő tulajdonsága ugyan magában hordozza a jelentős folyadékpótlás szükségességét, de mellette elősegítik vagy éppen helyreállítják a helyes bélműködést, illetve a bélflórát is egyensúlyban tartják. Ezen túl a teljes kiőrlésű termékekben sokkal több E-vitamin, B-vitamin, kálium, kalcium, magnézium és foszfor található, mint a hagyományos társaikban.

- A Vitale Kalciummal és D-vitaminnal dúsított száraztészta 4 tojás hozzáadásával készül. Vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el a szervezetet, hozzájárul az egészséges fogazat megőrzéséhez, az izmok megfelelő működéséhez, valamint D3-vitamin tartalmának köszönhetően segíti a kalcium felszívódását a bélből és biztosítja a csontokba történő beépülését. Kisgyermekeknél 1 adag (5 dkg) kalciummal és D-vitaminnal dúsított tészta elfogyasztása 150 mg kalcium és 0,75 μg (mikrogramm) D3-vitamin bevitelét jelenti, amely a napi szükséglet közel 20%-át fedezi. Felnőttek esetében 1 adag (10 dkg) tészta a napi szükséglet közel 30%-át biztosítja.

 „Kiegyensúlyozott táplálkozás esetén a kalciumszükséglet 75%-át tej és tejtermékek fogyasztásával fedezzük, 25%-át egyéb forrásból. Erre remek lehetőséget nyújt a Mintamenza program ajánlásával kifejlesztett kalciummal és D-vitaminnal dúsított Família tészta termékek megjelenése a kereskedelemben” – mondta Dr. Maráczi Gabriella főorvos, a Mintamenza csapat tagja.

Forrás: www.familiateszta.hu