Hirdetés

Milyen sört iszik Obama?

2012-10-12 13:50:00

A szomjas és kíváncsi amerikaiak nyomásának engedve szombaton nyilvánosságra hozta Barack Obama elnök házi söreinek receptjeit a Fehér Ház.

Mint a receptekből is megmutatkozik, az Egyesült Államok elnöke a mézes söröket szereti. A sörreceptek közreadását kérő, illetve sokszor követelő internetes "petíciók" tömegének engedve a Fehér Ház egyik séfje, Sam Kass egy blogbejegyzésben osztotta meg az elnök világos és barna házi sörének receptjét. "Őszintén szólva meglepődtünk, hogy milyen jól sikerült a sör, hiszen korábban egyikünk sem főzött még" - vallotta be Sam Kass a White House Blogban.
 
A White House Honey Brown Ale és a White House Honey Porter névre hallgató sörök hozzávalói között azonban van valami, amit nem lesz túl könnyű beszerezniük azoknak, akik ki akarják próbálni a recepteket. A sörökhöz használt méz ugyanis a Fehér Ház saját kaptárából származik. Sam Kass szerint a méz gazdag aromát ad a sörnek, de nem teszi édessé. 

A receptek közzétételekor Barack Obama elnökválasztási kampánya keretében éppen Coloradóba tartott, az egyik "ingaállamba", amely ráadásul rengeteg kis, független sörfőzdének ad otthont. Az Atlantic Cities internetes magazin szerint a Coors sörmárka szülőföldje - Kalifornia és Washington állam után - a harmadik legtöbb, kézműves söröket gyártó kis sörfőzdével büszkélkedhet az országban. 

Az amerikai elnök tavaly vásárolt egy házi sörfőző készletet, ezzel részese lett egy egyre népszerűbb mozgalomnak: a házisörfőzők amerikai szövetségének jelenleg csaknem 30 ezer tagja van. Bár az Egyesült Államok elnökei közül George Washington is főzött sört Mount Vernon-i otthonában, Sam Kass szerint arra nincs bizonyíték, hogy a Fehér Házban valaha is főztek volna sört. Sajtóhírek szerint Barack Obama saját sörét szolgálta fel például Szent Patrik-nap vagy a fő amerikaifutball-bajnokság döntője, a Super Bowl alkalmából. 

Az elnök saját söre akkor került a figyelem középpontjába, amikor a múlt hónapban híre kelt, hogy kampánybusza is ezzel van feltöltve, és kóstolót is adott belőle. Az elmúlt hetekben több ezer kérelmező bombázta az online petícióknak fenntartott fehér házi honlapot, hogy hozzák nyilvánosságra a sör receptjét.

 

Forrás: ma.hu