Hirdetés

András havi Disznótoros Napok, Időpont: 2014. november 22-30.

2014-11-04 10:55:00

András nap környéke hagyományosan összefonódott a disznóvágással kapcsolatos “teendőkkel”. A tél megérkeztével a különböző vidékek disznótoros ételei mellett a forralt borok és finom pálinkák kóstolásának ideje is elérkezik.  Ezeket a szép hagyományokat elevenítik fel a témanaphoz csatlakozó csárdák, ökogazdaságok és falusi vendégasztal szolgáltatók.  Számos  vidéki  csárda  a mai napig őrzi a disznótoroshoz kapcsolódó  receptjeit, a disznóvágási hagyományok ápolását. A  magyar emberek egyre szívesebben járnak olyan éttermekbe, ahol  a feltálalt ételek hagyományos receptúra alapján, megbízható, kiváló minőségű alapanyagokból készülnek, megőrizve a valódi ízeket. Ha egy igazi csárdába látogatunk, találkozhatunk a magyar konyha tradicionális ételeivel, egy-egy tájegység ételspecialitásaival, de akadnak olyan csárdák is, ahol a nemzetközi elvárásoknak megfelelő étel – és italválaszték is megtalálható.

Napjainkban egyre több olyan csárda működik, ahol az étkezésen túl további szolgáltatásokat is biztosítanak, így szálláslehetőséget is kínálnak és az érdeklődők változatos programokon vehetnek részt, pl. lovas játékok, cigányzene, folklór bemutató, szabadban készült ételek, főzőtanfolyamok, kocsikázás, disznóvágás, kalandpark. 

Főszervező: Tanyacsárda Kft., Falusi vendégasztal szolgáltatók Egyesülete, FATOSZ

Csatlakozók: falusi vendégasztal szolgáltatók, vidéki éttermek, csárdák, szállásadók, települések

 

Forrás: www.videkjaro.hu