Hirdetés

Laptopkonyha az őszi BNV-n

2011-11-07 11:57:00

A BNV szervezőbizottsága feltette a koronát az 5 napon át zajló seregszemlére. A laptopkonyha stábját hívta meg, hogy a záró napon a látogatók előtt mutassa meg magát.

Egész héten híres séfek, gasztro-szakemberek sütöttek-főztek az ideiglenesen kialakított látványkonyhában, az „A” pavilonban. Gianni, Frank Júlia, Kovács Lázár, Sági Szilárd adták egymásnak naponta a fakanalat.

Vasárnap jöttünk mi!

Olyan könnyen elkészíthető ételeket választottunk, melyek különlegesek, „pikk-pakk megvannak” (by OZ), s ugyanakkor sokan meg is kóstolhatják majd azokat. (OZ sajnos lebetegedett, így nem tudott velünk lenni…)

S volt egy igazi különlegessége a bemutatónknak. A vásárra látogatók soraiból választottuk ki azokat, akik elkészíthették a kóstolókat úgy, ahogy azt mi egy otthoni laptopos főzés alkalmával elképzeljük. Azaz, a szakácskönyv helyett a laptopot tettük ki a konyhapultra, s az azon futó valós idejű film segítségével kavart az amatőr vendégséfünk. A bemutatótérben üldögélő vendégek pedig egy óriáskivetítőn élvezhették az akciót.

Délelőttre egy könnyű olasz tésztát gondoltunk ki, amit a fokhagyma és a mazsola pikáns ízei tettek valóban érdekessé. A „Sziciliai masnitészta” elkészítése volt a feladat. Szilvi, a főszerkesztőnk állt készenlétben, minden „baj” esetére - én ugye nem, hiszen beszéltem folyamatosan - , de nem kellett beavatkoznia. Alkalmi szakácsunk nagyon ügyesen mozgott a konyhapult mögött, kislánya és férje igazi drukkerként állt mellette. Szinte a filmmel egyidőben el is készült a masnitészta. A kis csúszás oka az volt, hogy dupla akkora mennyiséggel dolgoztunk, hiszen a közönségnek is főztünk, akik aztán nagy élvezettel kóstolták meg a kissé szokatlan mazsola-fokhagyma ízvarázst.

 

Hossó Ani és Gesztenye is a leskelődők között volt, hiszen egyik korábbi játékunkon megnyerték annak a lehetőségét, hogy kilátogassanak a BNV-re. És ha ők valahol ott vannak…

Még ott billeget bajszunkon az első masni darab, amikor ők már átvették a hatalmat a „konyhában”, és mindenki örömére elkészítették a második adagot is. Szorgalomból beírtunk nekik egy ötöst!

 

 

 

 

 

 

A nap és a vásár befejezésére hagytuk az igazi közétkeztetést. Szendvicskrémet készítettünk. Lazacból! A módszer ugyanaz volt, mint délelőtt. Ismét találtunk egy vállalkozó kedvű látogatót, aki laptopkonyhás kötényben kavarta nekünk a finomat. Pillanatok alatt elkészült a lazac-mascarpone krémvariáció, amit apró toastokra kenve kínáltunk a vásári forgatagnak. A kínálásba már Veruss is besegített – ugyancsak aktív receptfeltöltőnk – aki egy fantasztikus almás-pálinkás süteménnyel lepte meg a csapatot. Reméljük a recept hamarosan ott „figyel” a www.receptek.laptopkonyha.hu oldalunkon is!

Mondhatjuk azt, hogy ez volt a Laptopkonyha első nagy, közönség előtti bemutatkozási lehetősége. Szerettek minket, érdeklődtek, és imádták, amit készítettünk.

Nem is kell több. Köszönjük!