Hirdetés

Életmódváltással sikerülhet

Tisztelt Doktornő!

Napi 14 órát dolgozom és sanjos, csak kétszeri étkezésre van lehetöségem. Azt szeretném kérdezni, hogy a reggeli kihagyhatatlan ilyenkor, mert sajnos ébredés után csak két - három óra múlva tudok enni.

40 kiló fölösleg van rajtam és még pajzsmirigy alulmüködésem is van. Szedek rá gyógyszert.

35éves vagyok, két kiskorú gyermekem van. Kérem segítsen!

Kedves Erzsébet!

Gondolom, azt ön is tudja, hogy a túlsúlya összefüggésben van a pajzsmirigy alulműködéssel és a táplálkozással. A pajzsmirigy alulműködésére gyógyszert szed, tehát ezen jelenleg nem tud változtatni!

Akkor, marad a kétségtelen tény, a táplálkozását kell gyökeresen megváltoztatni. Ebben segít önnek, ha minden nap leírja, hogy MIT evett! Így tud szembesülni azzal, hogy hol lehet változtatni. Például: a naponta elfogyasztott szénhidrátok (rizs, burgonya, tészta, kenyér, sütemény, pékárú, édes üdítők, túl sok gyümölcs, stb.) mennyiségével ilyenkor szembesülhet, és tudatosan le tudja csökkenteni a minimálisra, illetve a felesleges luxus kalóriákat rögtön el tudja hagyni. Csak sejtem, hogy a napi kétszeri étkezés a bőséges esti vacsorát is magába foglalja. Ezen is változtatnia kell, és meglátja, hogy ha este nem fekszik le tele gyomorral, a reggeli is kívánatosabb lesz. Gondolkodjon el azon, hogy az ilyen nagy súlyfelesleg megterheli a szívét, érrendszerét, hasnyálmirigyét, kialakulhat a 2 tipusú cukorbetegség, de számíthat a mozgásszervi megbetegedésekre is.

Jól érzi, hogy változtatnia kell! Az első lépést megtette (ami talán a legfontosabb!), megszületett az elhatározás! A megvalósítás napról napra könnyebb lesz, ha kellő kritikával állítja össze az ételeit. Válogasson a Laptopkonyha bőséges kínálatából, egyen sok zöldséget és húst tartalmazó ételeket.

Üdvözlettel,

Dr Leitem Ágnes