Hirdetés

Életmódváltás

Tisztelt Ágnes! Úgy érzem max. 10kg súlyfelesleg van rajtam, ami inkább a fenék, has és comb környékén van lerakódva, ettől szeretnék valahogy megszabadulni. Ami még aggaszt az, hogy állandóan nagyon fáradtnak érzem magam, akár kialszom magam, akár nem és pár napja állandóan fejfájásom is van. Ezekre a problémák megoldására szeretném a segítségét kérni. Köszönettel : Erika

Kedves Erika!

A jelzett testrészekre lerakódott zsír arra utal, hogy Ön ülő munkát végez, és nem sokat mozog. Javaslom, hogy az életmódváltást kezdje a táplálkozás megváltoztatásával és egészítse ki a rendszeres napi testmozgással. Az étkezésnél gondosan ügyeljen arra, hogy felesleges, úgynevezett luxus kalóriát ne fogyasszon. Ilyen, nagy kalória értékű táplálékok az édes üdítők, sütemények, olajban sült ételek. A teltségérzet elérése könnyen kivitelezhető, ha minden étkezésnél bőségesen fogyaszt zöldséget, vagy salátát, sok fehérjét, és minél kevesebb, alacsony GI (glikémiás index) értékű szénhidrátot. Naponta étkezzen háromszor, az étkezések között tartson 4-6 órát! Ne nassoljon, ne rágózzon étkezések közben. Igyon sok tiszta vizet, 2-3 litert naponta. Válogasson, a laptopkonyha kiváló, könnyen elkészíthető és könnyen emészthető, a tápcsatornát kevésbé terhelő ételei közül!

A fáradtság érzetnek lehet oka a túlsúly, a mozgáshiány, a hiányos, egyoldalú táplálkozás, a kevés folyadékfogyasztás is. Azonban, ha nem érez változást a közérzetében, kérjen segítséget háziorvosától.

Üdvözlettel, Ágnes