Archívum
visszaSpenóttal töltött fasírozott gombás burgonyafőzelékkel
Klasszikus kissé átgondolva: OZ igazi specialitása! Kombinálja a gyerekkor kedves gasztronómiai emlékeit a mai kulináris igényeivel. Ami "kisül" belőle, az pedig egyszerűen remek!
Mákos-aszalt gyümölcsös kockák csoki ganache-sal töltve
Mónika ebben a receptben leginkább a "haladóbb" gasztromágusokat szólítja meg. A kissé idő- és különleges eszköz-igényes édesség mindenképpen megéri a rászánt energiát: gyönyörű és ízletes finomság lesz az eredmény, elismerő pillantásokkal körítve!
Retro tejberizs
Igazi meleg otthon hangulatú recept, ami még most is megállja a helyét az édességkedvelők körében. A tálalással kicsit új köntösbe öltöztethetjük.
Olajozó
Mézeskalács Dr Oetker segítségével
Hozzátartozik az adventi készülődéshez, de bármikor elkövethető az év folyamán. A gyerekek csak örülni fognak, kibontakoztathatják kreativitásukat, s közben észrevétlenül elmesélik életük „nagy történéseit”.
Zsenge zöldbabfőzelék
Kezdő háziasszonyok, figyelem! Most már nincs több kifogás, hogy "még egy főzeléket sem tudok elkészíteni", mert itt a biztos, gyors és egyszerű recept! Csak próbálja meg!
Káposztasaláta
A munkás része lerövidíthető, ha eleve gyalult káposztát vásárolunk. Ráadásul nemcsak salátaként, hanem köretként is fogyasztható, vagy esetleg önmagában, ha nem tudunk ellenállni neki.
Nokedli
A "magyar gyomrú" gyerekek - és persze felnőttek - legnagyobb kedvence. A "pörkölt" ugrik be mellé szinte automatikusan, de azért sok minden másnak is büszke kísérője lehet.
Akácvirágos palacsinta (Nagylaposon a Birka Csárdában)
Merész ötlet, de nagyon finom, egy egyszerű palacsintából különleges, fenséges desszertet varázsol. Ha éppen akácvirágzás idején Nagylaposon jár, a Birka Csárdába feltétlenül térjen be megkóstolni!